Yonatan Sindel/Flash90

הסקרים קובעים כי נפתלי בנט יכריע; הנושא החשוב ביותר למצביעים: כלכלה

סקרי בחירות חדשים המתפרסמים היום, שבוע וחצי לפני יום הבוחר, מציגים תמונות מעט שונות לגבי התוצאות הצפויות • הנושא הדחוף ביותר לטיפול הממשלה הבאה, בפער גדול מאוד ממשבר הקורונה - הנושא הכלכלי • תמיכה מפתיעה בהגבלת כהונת ראש הממשלה

סקר מנדטים של מכון פאנלס פוליטיקס בניהול מנחם לזר עבור "מעריב" מציג את תוצאות הבחירות לכנסת לו היו מתקיימות היום. לפי הסקר, הליכוד עם 27 מנדטים ואחריה יש עתיד עם 20 מנדטים.

במקום השלישי ימינה עם 11 מנדטים ואילו תקווה חדשה עם 10. ש"ס, הרשימה המשותפת וישראל ביתנו עם שמונה מנדטים לכל אחת מהמפלגות, לפי תוצאות הסקר הנוכחי.

יהדות התורה עם 7 מנדטים, ומפלגת העבודה עם 5 מנדטים. הציונות הדתית, מרצ, כחול לבן ורע"מ, מגרדות את אחוז החסימה אך מתייצבות מעליו עם 4 מנדטים לכל אחת מהמפלגות.

וזאת תמונת הגושים: גוש נתניהו, הכולל את הליכוד, ש"ס, יהדות התורה והציונות הדתית – 46 מנדטים. גוש רק לא נתניהו, הכולל את סער, יש עתיד, הרשימה המשותפת, ישראל ביתנו, העבודה, מרצ וכחול לבן – 59 מנדטים. ימינה – 11 מנדטים, רע"ם – 4 מנדטים.

נתניהו יכול תיאורטית להרכיב ממשלה הנשענת על 61 קולות. לשם כך הוא צריך את בנט, אבל גם את תמיכת רע"ם. גם גוש רק לא נתניהו יכול להרכיב ממשלה בעזרת 11 המנדטים של ימינה או 4 המנדטים של רע"ם – תרחיש שלא נראה סביר. אפשרות נוספת היא בחירות חמישיות.

בסקר "ישראל היום" שנערך באמצעות "מאגר מוחות" בהנהלת פרופ' יצחק כ"ץ, עולה כי לו הבחירות היו מתקיימות היום היתה הליכוד מקבלת 30 מנדטים. יש עתיד עם 18 בלבד.

ימינה עם 11 מנדטים, תקווה חדשה עם 10 מנדטים, הרשימה המשותפת עם 9 וש"ס עם שמונה. יהדות התורה וישראל ביתנו עם 7 מנדטים לכל מפלגה, ומפלגת העבודה עם 6 מנדטים. הציונות הדתית וכחול לבן עם 5 מנדטים למפלגה ואת הרשימה סוגרת מרצ עם 4 מנדטים.

הסקר בדק מהו הנושא החשוב ביותר שהממשלה הבאה צריכה לעסוק בו. המשבר הכלכלי תפס את המקום הראשון. 53% סבורים כי זהו הנושא החשוב ביותר. משבר הקורונה במקום השני עם 18%. לאחר מכן השסעים בחברה מסומנים כנושא החשוב ביותר בקרב 15% מהמשיבים, ואילו הגרעין האיראני והנושא המדיני נדחקים לתחתית סדר העדיפויות עם 4% כל אחד.

ומה בנוגע להגבלת כהונה? ראש הממשלה נתניהו מכהן ברציפות מאז 2009, נוסף על שלוש שנים נוספות בשנות ה־90. מתברר כי 62% סבורים שתקדים כזה אסור שיקרה שוב וכי יש להגביל את כהונתו של ראש הממשלה בישראל. 27% סבורים שאין להגביל את כהונתו של ראש הממשלה. 11% לא יודעים. בקרב מצביעי הליכוד, 55% סבורים שאין להגביל את כהונת ראש הממשלה. 32% חושבים שיש להגביל.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו