האיחוד האירופי אישר: חרם נפט על איראן

שרי החוץ של האיחוד האירופי אישרו סנקציות חריפות על איראן • בין הסנקציות: אמברגו נפט, הקפאת נכסים של הבנק המרכזי של איראן • איראן: "נסגור את מצרי הורמוז"

שרי החוץ של האיחוד האירופי אישרו היום (ב') סנקציות חריפות על איראן. בין הסנקציות: אמברגו נפט – במהלכו לא יחתמו חוזים חדשים עם איראן על אספקת נפט לכל מדינות האיחוד, חוזים קיימים יכובדו רק עד חודש יולי הקרוב. בנוסף יוקפאו נכסים של הבנק המרכזי האיראני.

האיחוד האירופי החליט להטיל את חרם הנפט אחרי ששורה של סנקציות קודמות, לא הצליחו לשכנע את איראן לזנוח את תוכנית הגרעין שלה. במערב משוכנעים כי תכנית הגרעין האיראנית נועדה לפיתוח נשק אטומי.

האיחוד האירופי הוא היבואן מספר 2 של נפט איראני. רק סין מייבאת מאיראן יותר נפט ממנו. הנפט מהווה 90 אחוזים מהסחורה שאיראן מייצאת לאירופה, ועל כן לאמברגו, משמעות גדולה.

"סנקציות חסרות תקדים"

שר החוץ של בריטניה, וויליאם הייג, אמר בצהריים כי הסנקציות שננקטו נגד איראן הם "חסרי תקדים" כהגדרתו. "אני חושב שהיא מוכיחה את הנחישות של האיחוד האירופי בעניין הזה", אמר הייג.

שרת החוץ של האיחוד האירופי, קתרין אשטון, אמרה: "הלחץ בדמות הסנקציות נועד לנסות לוודא שאיראן לוקחת ברצינות את הבקשה שלנו לשבת לשולחן המשא ומתן".

באיראן טוענים כי חרם הנפט על ארצם לא ישפיע על כלכלת המדינה. סגן  יושב ראש ועדת החוץ והביטחון של הפרלמנט האיראני, איסמעיל כוסרי היום כי "אם המערב יימנע מרכישת נפט איראני, נמכור אותו ללקוחות הלא-אירופים שלנו".

באיראן מאיימים: "נסגור את מצרי הורמוז"

באיראן אף מאיימים בסגירת מצרי הורמוז – מעבר הנפט הימי החשוב בעולם. מצרי הורמוז, נמצאים בין המפרץ הפרסי למפרץ עומאן. למצרי הורמוז חשיבות אסטרטגית רבה, בשל היותם נתיב ההובלה הימי היחיד למכליות הנפט ממדינות המפרץ הפרסי וכמעט היחיד לאיחוד האמירויות הערביות. בעשורים האחרונים עברו דרכם 25 אחוזים מתפוקת הנפט העולמית.

בהתייחסו למצרי הורמוז אמר כוסרי : "אם תהיה פגיעה במכירת הנפט של איראן, חד משמעית נסגור את המצרם"

ארה"ב הכריזה כבר שלא תאפשר את סגירתם של מצרי הורמוז, ואף החישה לאזור נושאות מטוסים וספינות קרב של חיל הים.

כעת נותר לראות האם אמברגו הנפט יגרום לאיראן לשבת למשא ומתן עם המערב על תכנית הגרעין שלה.

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
2 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

סין תוכל לקנות את כל המכסה והיא תהיי המשביר העולמי זהירות זהירות
לכן צריך לנקוט עמדה קשוחה נגד סין בהסכם חתום שאסור לה לקנות נפט יותר מצריכתה או למצוא דרך עקיפה שלא יגיע הנפט לידים לא רצויות
המג"ן

סין תוכל לקנות את כל המכסה והיא תהיי המשביר העולמי זהירות זהירות
לכן צריך לנקוט עמדה קשוחה נגד סין בהסכם חתום שאסור לה לקנות נפט יותר מצריכתה או למצוא דרך עקיפה שלא יגיע הנפט לידים לא רצויות
המג"ן

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו