ארגנטינה: מאות אלפים צעדו בבירה לזכרו של התובע ניסמן

המפגינים האשימו את הממשל במעורבות במותו של ניסמן, אשר חקר את הפיגוע בבניין הקהילה היהודית בעיר לפני כשני עשורים • הנשיאה קירשנר: "ההאשמות אבסורדיות, אנשים הפועלים נגדי רצחו את ניסמן"

כארבע מאות אלף בני אדם השתתפו אתמול בצעדה בבואנוס איירס בירת ארגנטינה, לזכרו של התובע הפדרלי אלברטו ניסמן, אשר נמצא ירוי בביתו בעיר לפני כחודש.

ה"צעדה השקטה", כפי שכונתה, אורגנה על-ידי חלק מעמיתיו של ניסמן בתביעה הכללית, והשתתפו בה גם בני משפחתו של של הנרצח ואישי ציבור ארגנטינאים רבים.

קרא עוד:

[postim]

העצרת נמשכה כשעתיים והתקיימה תחת גשם שוטף. המפגינים "דרשו תשובות" למותו המסתורי של ניסמן, והניפו את דגלי ארגנטינה ונשאו שלטים שעליהם נכתב "צדק!" ו"אמת". הצעדה הפכה לאירוע פוליטי בארגנטינה, ונציגי כל מפלגות האופוזיציה במדינה השתתפו בה. הפגנות דומות התקיימו מחוץ לשגרירויות ארגנטינה בעולם. ועצרת קטנה נערכה גם בישראל, מול שגרירות ארגנטינה בהרצליה.

התובע נרצח רגע לפני שהוציא צו מעצר כנגד הנשיאה

התובע הפדרלי אלברטו ניסמן, היה ממונה על חקירת הפיגוע בבניין הקהילה היהודית בבואנוס איירס לפני יותר מעשרים שנה, בו נרצחו 85 בני אדם ונפצעו מאות. הפיגוע בוצע על ידי חיזבאללה ובסיוע איראני, כנקמה על חיסול מזכ"ל חיזבאללה כשנתיים קודם לכן.

ניסמן האשים בפומבי את הנשיאה כריסטינה קירשנר בטיוח החקירה נגד איראן, ונרצח שעות ספורות לפני שהיה אמור להעיד נגד הנשיא ושר החוץ הקטור טימרמן, בטענה שסייעו לאיראן לטשטש את מעורבותה, מטעמים כלכליים. לאחר הרצח נמצאה בביתו טיוטה של צו מעצר כנגד הנשיאה.

הנשיאה טענה מיד לאחר הרצח כי כפי הנראה מדובר בהתאבדות, אולם חזרה בה לאחר מכן והודתה כי ניסמן נרצח. את ההאשמות נגדה כינתה "אבסורדיות", והאשימה "סוכנים ממשלתיים שסרחו" בהטעייתו וניצולו של ניסמן לצרכיהם הפוליטיים, ורציחתו לאחר שחדל להביא להם תועלת. בארגנטינה טוענים כי במרכז הפרשה עומד סוכן מודיעין בכיר לשעבר, אשר פוטר על ידי קירשנר בדצמבר.

קירשנר: ישראל וארה"ב מנסות לפגוע בארגנטינה

אתמול עוררה הנשיאה סערה נוספת, כשהאשימה את ארצות הברית וישראל בהתערבות בענייניה הפנימיים של ארגנטינה. "יש מי שמעוניין להתנהג כמטומטם ולגלגל עיניים", אמרה, "אני מפצירה בכולם לקרוא כל פסקה במכתבים הללו". קירשנר לא פירטה את תוכן המכתבים, אך הסבירה כי מדינות מסוימות מעוניינות לפגוע בארגנטינה מטעמים כלכליים, וכי גורמים בינלאומיים מנסים למנוע את בנייתן של תחנות כוח גרעיניות במדינה.

בשגרירות ארצות הברית בארגנטינה סירבו להגיב להאשמות, והזכירו את ההצהרה שנמסרה מטעם מחלקת המדינה, המציעה את עזרתה בחקירת מותו של התובע. שגרירות ישראל גם היא לא התייחסה לטענותיה של קירשנר.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו