בית משפט אמריקני חייב את הרש"פ בפיצויים של מאות מיליוני דולרים לנפגעי טרור

אחת עשרה משפחות של נפגעי טרור בעלי אזרחות אמריקנית מנהלות במשך עשר שנים תביעת ענק נגד הרשות, אשר בהדרכתה ובהכוונתה בוצעו הפיגועים בישראל במהלך האינתיפאדה השנייה • המושבעים האמריקניים קבעו כי הרשות נושאת באחריות מלאה כלפי המעשים ותוצאותיהם

שש מאות וחמישים וחמישה מיליון וחמש מאות אלף דולרים, זהו הסכום שהטיל היום חבר מושבעים בבית משפט פדרלי בניו יורק על הרשות הפלסטינית ואש"ף, לשלם למשפחות של נפגעי טרור.

התובעים, אחת עשרה משפחות שיקיריהן נהרגו או נפצעו בפיגועים שונים שהתרחשו בישראל בין השנים 2001-2004, תבעו סכום כולל של מיליארד דולר מהרשות הפלסטינית, אשר לטענתם היתה אחראית למעשי הטרור, ביניהם הפיגוע בקפיטריה של האוניברסיטה העברית ופיגועי תופת וירי בירושלים, בהם נהרגו 33 בני אדם ונפצעו כ-450 נוספים.

קרא עוד:

[postim]

החלטת חבר המושבעים האמריקני היא תקדימית. זו הפעם הראשונה בה מכירה מערכת המשפט האמריקאית באחריותה של הרשות הפלסטינית בהנהגתו של יאסר ערפאת המנוח, לפיגועי טרור שהתרחשו בישראל. המושבעים חייבו את הרש"פ לפצות את המשפחות ב-218.5 מיליון דולר. מאחר שהתביעה הוגשה על-פי החוק האמריקני למניעת טרור, אשר קובע שהפיצויים שפוסק בית המשפט מוכפלים פי שלושה – יעמוד סכום הפיצוי הסופי על 655.5 מיליון דולר.

"ניצחון עבור כל האנשים בעולם המתנגדים לטרור"

הסאגה המשפטית ארכה כעשור שלם, בה ניסו באי כוחה של הרשות לכפור בסמכותו של בית המשפט האמריקני לדון בתביעות. התובעים טענו, כי אחריותה של הרש"פ למעשי הטרור מתבטאת בעידודם ובמימון משפחות המחבלים. בית המשפט מנע מההגנה להציג קו הגנה לפיו מדובר בהתנגדות אלימה לכיבוש, המותרת לפי המשפט הבינלאומי.

הפיצויים יחולקו בין 11 משפחות נפגעי הטרור שהגישו את התביעה באמצעות עורכי הדין של ארגון 'שורת הדין'. עורכת הדין רייצ'ל וויזר, שייצגה את המשפחות בתיק יחד עם עו"ד קנט ילוביץ', ציינה כי התובעים שנכחו באולם בעת ההכרזה על פסק הדין הגיבו בדמעות על קבלת התביעה.

"הם הגיבו בדמעות שמחה לא רק על הניצחון בשמם של קרבנות הטרור, אלא גם בשמם של האנשים המתנגדים באופן כללי לטרור", סיפרה עם יציאתה מבית המשפט. לדבריה, לאחר פסק הדין של בית המשפט הפדרלי האמריקני, הרשות הפלשתינית ואש"ף כבר לא יוכלו עוד לנסות ולטעון שהם לא אחראים לטרור. "הם היו אחראים. והמושבעים, בפסק הדין שלהם, אמרו את זה לכל העולם. זה לא יאומן", אמרה בהתרגשות.

הרשות הפלסטינית צפויה לערער על ההחלטה, כך שהיא לא סוף פסוק, אך עצם פסק הדין מהווה ניצחון מוראלי למשפחות נפגעי הטרור, הנאבקות כבר שנים ארוכות למען הצדק.

(בתמונה: הפיגוע בקפיטריה באוניברסיטה העברית, יולי 2002)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו