הסיוע ההומניטרי לנפאל: המטוס הראשון של משלחת צה"ל המריא

"זו לא הפעם הראשונה שישראל מוציאה משלחת בסדר גודל כזה, אבל פה יש אלמנט נוסף - המטיילים הישראלים", אומר מפקד המשלחת • המשימה הראשונה: להקים באזור האסון בית חולים שדה, אשר יכלול מחלקות רפואיות מקצועיות מגוונות • המשלחת מונה כ-260 קצינים וחיילים בסדיר ובמילואים, וכוללת כ-95 טון של ציוד רפואי ולוגיסטי

לאחר עיכוב של מספר שעות: מטוסי צה"ל המובילים לנפאל את משלחת החילוץ והסיוע הישראלית, המריאו לפני זמן קצר אל יעדם, והם עתידים לנחות בנמל התעופה בקטמנדו בעוד כ-12 שעות. באסון בנפאל נהרגו לפחות 3,400 בני אדם, כך על פי המספרים העדכניים שבידי הרשויות במדינה.

מפקד המשלחת, אל"מ יורם לרדו, התייחס הבוקר לישראלים המוגדרים 'מנותקי קשר'. "הרעיון הוא להגיע ולהתחיל ליצור עמם קשר", הוא סיפר. "זו משימה שהצוות מחויב אליה. זו לא הפעם הראשונה שישראל מוציאה משלחת בסדר גודל כזה, אבל פה יש אלמנט נוסף – המטיילים הישראלים. נכון להיות נוכח שם ולעזור למי שנמצא במצוקה".

המשלחת עתידה גם לסייע לרשויות בנפאל בחילוץ אנשים שנלכדו בהריסות מבנים. "היקף ההרס והנפגעים גדול", הדגיש אל"מ לרדו. "לסייע לאנשים במצוקה זה חלק מה-DNA שלנו. אני חושב שזה עניין הומניטארי, מוסרי וערכי".

קרא עוד:
[postim]

גם חיל האוויר לוקח חלק במשלחת הסיוע לנפאל, וכוחות רפואה מיחידת הרפואה האווירית (ירפ"א), מהבסיסים השונים ומיחידת החילוץ והפינוי בהיטס (669) נערכים לטיסה. "אנחנו טסים כדי לסייע בכל מה שניתן", אמרה מפקדת המרפאה התעופתית בירפ"א והאחראית על המשלחת מטעם חיל האוויר, רס"ן יעל פרנקל. "מרגע קבלת הפקודה אתמול בלילה השקענו מאמצים רבים כדי שנוכל להגיע במהירות האפשרית יחד עם כוחות סיוע מוכשרים ואספקה רלוונטית לצרכי המקום".

ראש מדור רפואה מונעת בירפ"א, רס"ן אלעד, צפוי לצאת למשלחת סיוע בפעם הראשונה. "כל המשתתפים במשלחת הם אנשי רפואה מנוסים ובעלי ניסיון", הוא סיפר. "המדיה כל כך מפותחת שכבר דקות אחדות לאחר האסון התחילו להגיע תמונות לתקשורת, כך שאנחנו יודעים מה צפוי לנו ואנו נערכים לכך".

"בית החולים זה המאמץ הראשון, וההתארגנות היא למאמץ להצלת חיים"

המשלחת צפויה להקים באזור האסון בית חולים שדה, אשר יכלול מחלקות רפואיות מקצועיות, כגון מחלקה כירורגית, מחלקת יולדות, מחלקת ילדים, מחלקת נשים, מכון רנטגן, פגייה ומחלקת אשפוז כללי. המחלקות יופעלו על ידי אנשי סגל רפואי מגוון, ובהם רופאים, אחיות, פרמדיקים, חובשים, רוקחים, אנשי בריאות הנפש, טכנאי רנטגן ועובדי מעבדה. המשלחת מונה כ-260 קצינים וחיילים בסדיר ובמילואים, וכוללת כ-95 טון של ציוד רפואי ולוגיסטי.

"בית החולים זה המאמץ הראשון, וההתארגנות היא למאמץ להצלת חיים", הדגיש מפקד המשלחת, אל"מ לרדו. הקמת בית החולים תיקח כ-12 שעות מההתמקמות ועד תחילת הפעולה. "הטיפול יהיה בכ-200 פצועים ביום", פירט.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו