טראמפ צדק? נהלים חדשים ב-CNN לדיווחים על רוסיה וטראמפ

פייק ניוז: לאחר שפרסמו ידיעה שגויה שטענה כי מתנהלת חקירה בנוגע לקשרים כספיים בין רוסיה לצוותו של הנשיא, בכירים ברשת הטלוויזיה האמריקאית הודיעו על כללים חדשים המחייבים אישור מגבוה על כל סיפור בנושא

רשת הטלוויזיה האמריקאית CNN העבירה לעובדיה כללים חדשים בכל הנוגע לדיווח על סיפורים הקשורים לרוסיה והנשיא דונלד טראמפ. לאחר מספר מקרים שנחשפו לאחרונה בהם התפרסמו ידיעות המבוססות על 'מקורות אנונימיים' אשר התבררו בהמשך כלא נכונות, החליטו ברשת לאמץ נוהל חדש כדי להימנע ממבוכות עתידיות בעניין.

בהודעת דואר אלקטרוני שנשלחה לכל עובדי הרשת כתב אחד העורכים הבכירים כי כל סיפור העוסק ברוסיה חייב לעבור את אישור בכירי הרשת וביניהם סגן נשיא CNN, ג'ייסון פרקס. על פי ההודעה, הכללים החדשים חלים על כל פרסום בכל ערוצי הרשת, כתבות וידאו, מאמרי מערכת ופרסומים במדיה החברתית.

הסערה סביב פרסומים שגויים ב-CNN התעוררה מחדש לאחר שהרשת הסירה ידיעה שפורסמה בשבוע שעבר בה נטען כי ועדת המודיעין של הסנאט חוקרת העברה של כספים מרוסיה לקרן השקעות בה היה חבר אדם מהצוות של טראמפ. גורם מתוך הרשת אמר כי זאת הייתה "טעות קשה מאוד ואנשים ישלמו על זה. נשיא הרשת מעורב בבדיקה באופן אישי".

במאמר שפורסם בזמנו בכתב העת פדרליסט, היוצא לאור בארה"ב, הביאו מספר כללים כיצד לזהות פייק ניוז בתקשורת בכל הנוגע לסיקור הנשיא טראמפ. בין היתר נכתב שם: אין לסמוך על מקורות אנונימיים. אם דמוקרטיה מתה בחושך, גם אנונימיות אינה בדיוק שקופה או אחראית. אם המקור להדלפה אינו מוכן להיחשף בשמו, עמדו על המשמר. שימו לב אם הכתבים מאפיינים היטב את מניעיו של המדליף האלמוני. לכל מדליף יש מוטיבציה. האם נראה שיש לעיתון מושג כיצד המוטיבציה של המדליף משפיעה על מהימנות המידע המודלף?

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו