צילום: עמוס בן גרשום / לע"מ

נתניהו נפגש עם השליח האמריקני; מחלוקת עם רוסיה על נסיגת איראן

ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח עם השליח המיוחד של ארה"ב לענייני סוריה על המצב בסוריה ועל המאמץ המשותף לעצירת התוקפנות והטרור של איראן. בתוך כך, דיווח על חילוקי דעות בין ישראל לרוסיה על יציאת האיראנים מדמשק

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש הערב עם השליח המיוחד של ארה"ב לענייני סוריה ג'יימס ג'פרי. על פי הודעת לשכת ראש הממשלה השניים שוחחו על המצב בסוריה ועל המאמץ המשותף לעצירת התוקפנות והטרור של איראן. מוקדם יותר היום התקיימה ישיבה של הקבינט המדיני – ביטחוני שדן בין השאר בנעשה בסוריה.

ב'כאן חדשות' דווח הערב כי בין ישראל לרוסיה יש חילוקי דעות וחוסר הסכמות, למרות ההתחייבות של מוסקווה להרחיק את האיראנים. בדיונים שנערכו בשבועות האחרונים סביב הקו שאליו יורחקו האיראניים, כ-85 ק"מ, התברר כי ברוסיה סבורים שדמשק, עיר הבירה, לא כלולה בהסכם הזה. בישראל מתעקשים כי דמשק כלולה במרחק, והכוחות האיראניים צריכים לצאת גם משם, אבל גורמים אחרים, ביניהם רוסיה, טוענים אחרת.

בחודש שעבר אמר השליח הרוסי המיוחד לענייני סוריה, אלכסנדר לאברנטייב, כי הכוחות האיראניים בדרום סוריה נסוגו למרחק 85 ק"מ מהגבול ברמת הגולן, לאחר שרוסיה סייעה בנושא. עוד הוסיף כי כוח אונדו"ף של האו"ם יתחיל לפעול בקרוב לאורך קו הפרדת הכוחות בגבול רמת הגולן, בהסכמה עם ישראל.

פגישת ראש הממשלה בנימין נתניהו עם שליח מזכיר המדינה האמריקאי James Franklin Jeffrey. צילום עמוס בן גרשום לעמ

בשבוע שעבר דווח כי ארצות הברית הציעה למשטר אסד הצעה שבמסגרתה תסיג את כוחותיה מסוריה תמורת הבטחה כי איראן תוציא את כוחותיה מדרום המדינה. על פי הדיווח בעיתון הלבנוני אל-אח'באר, המזוהה עם חיזבאללה, האמריקנים דרשו תמורת הסגרת הכוחות התחייבות נוספת, ולפיה חברות אנרגיה אמריקניות יוכלו לפעול בתחום הנפט במזרח סוריה, וכן דרשו מידע מודיעיני שיש בידי אסד על אנשי טרור שעלולים לפעול במדינות המערב. בסוריה דחו את ההצעה.

בחודש שעבר, על פי הדיווח, הגיעה בחשאי לדמשק משלחת של קציני מודיעין אמריקנים. הקבוצה נועדה עם ראש המשרד לביטחון לאומי בסוריה, עלי ממלוכ. הבכיר הסורי אמר לאמריקנים כי נוכחותם במדינה היא בבחינת "כיבוש", ואם נכנסו למדינה ללא רשות – יוכלו גם לצאת ממנה באותו האופן. ממלוכ אף דחה את הדרישה של וושינגטון להסיג את הכוחות האיראנים מדרום סוריה. לדבריו, מדינתו היא חלק מציר רחב, וכי עמדתה של דמשק לגבי טהראן ברורה. "ההצעה האמריקנית לא תשנה את עמדתנו כלפי בעלות הברית שלנו", אמר.

הבכיר הסורי דחה על פי הדיווח גם את הדרישה הכלכלית של האמריקנים. הוא אמר כי לא יינתנו הקלות לחברות ממדינות שלחמו נגד סוריה, אבל יהיה אפשר לדון בעניין כששלב השיקום של סוריה יעמוד על הפרק. על הדרישה לתיאום מודיעיני והעברת מידע שבידי דמשק על פעילי טרור, אמר ממלוכ כי לא יהיה תיאום כזה, כל עוד אין יציבות בקשרים המדיניים בין סוריה לארצות הברית.

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

למה לא שומעים

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו