צילום: דוברות הכנסת – עדינה ולמן

גפני על החוק של האוזר: "התלבטות לא פשוטה – המשמעות היא המשך שיתוק" • צפו

יו"ר ועדת הכספים על הצעת חוק לדחיית ה'דד-ליין' לאישור התקציב: "לא הבענו עדיין עמדה בנוגע לחוק, אנחנו מתנגדים בכל מכל לבחירות, גם השר דרעי נגד בחירות, אבל להאריך את המועד, הפירוש הוא שאין תקציב". סגן השר פרוש: "באופן אישי אני תומך בהצעה, אם לא נצביע בעד הולכים לבחירות"

יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני התייחס בדיון בוועדה להצעת חוק לדחיית ה'דד-ליין' לאישור התקציב ואמר כי "לא הבענו עמדה בנוגע להצעת החוק של דחיית התקציב בעוד 3 חודשים, יש לנו התלבטות לא פשוטה. אנחנו מתנגדים בכל מכל לבחירות, גם השר דרעי נגד בחירות, אבל להאריך את המועד, הפירוש הוא שאין תקציב. המציאות שאנחנו משתקים לחלוטין את המדינה. יסבלו מזה מעמד הביניים והשכבות החלשות".

"יש לנו התלבטות אם שווה כל הדבר הזה. מה עושים בינתיים? מביאים כל הזמן תקציבים בחלקים, הולכים להגיע מחר 4.2 מיליארד ₪ למשרד החינוך בשל הקורונה, ואחר כך עוד 8 ומשהו מיליארד ₪ לצרכים במשרדים שונים, המשמעות של ההתנהלות הזו שכל מה שהעליתם פה ימשיך להיות משותק. אסור ללכת לבחירות, אבל צריך לפתור את הבעיות האלה. אלה לא דברים שאפשר לשחק בהם, חיים של ילדים", דברי יו"ר דגל התורה גפני.

סגן השר מאיר פרוש אמר הבוקר כי "באופן אישי אני תומך בהצעה של סיעת ׳דרך ארץ׳ לדחיית התקציב. הרי אם לא נצביע בעד הולכים לבחירות, אז אם זו הדרך להעביר תקציב, אני בעד". מנגד, יו"ר שס אריה דרעי הודיע אמש כי סיעת ש"ס תתמוך בקריאה הטרומית ובקריאה ראשונה בהצעת החוק של סיעת 'דרך ארץ' לדחיית מועד תקציב המדינה.

כזכור, סיעת 'דרך ארץ' פנתה אמש לראש הממשלה בנימין נתניהו וביקשה את תמיכת הליכוד בקידום החוק לדחיית תקציב המדינה, עד קריאה שנייה ושלישית. על פי הודעת הסיעה של השר יועז הנדל וח"כ צבי האוזר שהגיש את החוק, "ראש הממשלה נתניהו נענה לבקשה ואנו מברכים על כל התקדמות בדרך לפתרון המשבר".

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס הבוקר להצעת החוק ואמר כי "כשפנה אלי אתמול חברנו חה"כ האוזר מטעם סיעת דרך ארץ, ואמר לי 'בוא תן עוד הזדמנות לנסות להגיע לייצוב המערכת הפוליטית על מנת שתהיה לנו ממשלה שתוכל להמשיך לפעול במאבק נגד הקורונה' – אני אמרתי שאני מוכן. אנחנו צריכים לעשות כל מאמץ להימנע מבחירות, לייצב את הממשלה, להילחם נגד הקורונה מבחינה בריאותית, להילחם למען פתיחת הכלכלה. זה מה שאנחנו עושים. אני מקווה שאנחנו עושים את זה גם בהצלחה".

כזכור, האוזר הגיש הצעת חוק לדחיית המועד האחרון להצבעה על תקציב המדינה, בניסיון למנוע את פיזור הכנסת בסוף אוגוסט. לפי החוק, על הכנסת לאשר את התקציב בתוך מאה ימים מיום הקמת הממשלה, שיסתיימו ב-25 באוגוסט. במסגרת הצעת החוק, שתוגש כתיקון לחוק יסוד הכנסת, הזמן לאישור התקציב יורחב ל-200 ימים, שיפקעו ב-25 בנובמבר. אם גם עד מועד זה לא יאושר התקציב, הכנסת תפוזר ויתקיימו בחירות.

בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב כי "מדינת ישראל מתמודדת עם משבר לאומי כתוצאה מהתפרצות והתפשטות נגיף הקורונה . המשבר מנוהל על-ידי ממשלת אחדות וחירום לאומית שהוקמה בפרט לצורך התמודדות עם השלכות התפרצות המגפה כאמור. מאפייני המשבר והשלכות ארוכות הטווח שלו יצרו אי וודאות כלכלית מובהקת. על זאת מתווסף אתגר לאומי, בו ישראל עלולה להתמודד לראשונה בחורף הקרוב, עם אירוע המשלב התפרצות נגיף קורונה יחד עם התפרצות נגיף שפעת".

"מצב מיוחד וחסר תקדים זה מצריך מסגרת זמנים שונה לשם גיבוש תקציב מדינה, מזו הקבועה בחוק. פיזור הכנסת, וכפועל יוצא מזה פירוק ממשלת האחדות, בעת הזו יפגע פגיעה של ממש באיתנות משקי הבית, ביציבות הכלכלית הישראלית ובאינטרס הציבורי הכולל. על כן, מוצע להרחיב את מסגרת הזמן לקבלת חוק התקציב, מיום כינון הממשלה, כפי שקבועה בסעיף האמור, מ-100 ימים ל-200 ימים", לשון הצעת החוק.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו