לקראת פורים: הביצוע המיוחד לניגון הברסלבי העתיק "ויבוא עמלק"

נגן הקלרינט הבינלאומי אברהם בלטי יחד עם הפסנתרן הבינלאומי אחיה אשר כהן-אלורו מביאים פירוש חדש לניגון הנשגב והעמוק ובהפקה גדולה וגרנדיוזית כזו שנותנת את מלוא הערך לניגון שמסמל מלחמה מחד וניצחון מאידך • צפו

הניגון 'ויבוא עמלק' לרובכם אינו מוכר, אך לחסידי ברסלב ניגון נעלה זה זורם בדם או יותר נכון עם היין של פורים עמוק עמוק בורידים.

נגן הקלרינט הבינלאומי אברהם בלטי יחד עם הפסנתרן הבינלאומי אחיה אשר כהן-אלורו מביאים פירוש חדש לניגון הנשגב והעמוק ובהפקה גדולה וגרנדיוזית כזו שנותנת את מלוא הערך לניגון שמסמל מלחמה מחד וניצחון מאידך.

אל תיכנסו לפורים בלעדיו!

"ויבוא עמלק" הוא ניגון רגשי עמוק, על הפסוק "ויבוא עמלק וילחם עם ישראל ברפידים". וביצוע זה הוא הביצוע שאותו לימד רב' לוי יצחק בנדר זצ"ל את החזן הידוע של ברסלב – רב' שרגא לוי והוא הביצוע המדויק ביותר.

הניגון מתחיל בחזרה על המילים "און דא" (ביידיש: וכאן) וכולל גם קטע ניגון דבקות ללא מילים. הניגון כולו הוא בסגנון ניגוני החסידים מאוקראינה, וכל כולו אומר בקשה מה': הצילני מקליפת אותו עמלק, הבא להלחם עם ישראל ברפידים, לתפוש ברשתו את החלשים.

הניגון מתחיל בכעין אנחות (שבהם שרים את המילים "און דא") והוא ממשיך בניגון של כיסופים, המספר לבורא יתברך את תלאותיו הרוחניות של השר: "וכאן", בכל עת מצוא, בכל הזדמנות הנקראת לפניו, "ויבוא עמלק להלחם" בכל נפש יהודיה, בכל איש ישראלי, בכל אדם המבקש את בוראו. והניגון ממשיך לשפוך את שברון ליבו של השר לפני הבורא; עולה ויורד, בוכה ומתחנן, מספר על המלחמה. כאן בא קטע נגינה – שהוא בעצם חלק גדול מהשיר – ללא מילים. והוא זועק, מרים קול השמימה בתחינה, מבקש הצלה, ישועה, רפואה – כי כל הפושט ידו לאביו בבקשה, נותנים לו, והוא מסתיים בקול דממה דקה, דממה שלאחר הבכי הממושך, הנקי, המטהר חדרי לב.

הניגון מושר ע"י החסידים בימי הפורים, כאשר העניין של הפורים זה הניצחון של כח הטוב המיוצג ע"י מרדכי ואסתר, על כח הרוע שמיוצג כהמן – עמלק.

אברהם ואחיה מנגנים מזה שנים ביחד, באירועים, חתונות והופעות בארץ ובעולם. מטבע הדברים, השילוב בין המוסיקה האומנותית מחד גיסא והאומנות היהודית הכליזמרית האותנטית מאידך גיסא יוצר חיבור נפלא!

קרדיטים:
הפקה ועיבוד מוסיקלי: אחיה אשר כהן אלורו.
קלרינט סולו: אברהם בלטי.
פסנתר: אחיה אשר כהן אלורו.
רביעיית הכנרים של גבריאל שוראקי.
כינור ראשון: גבריאל שוראקי. כינור שני: פאביול צ'זמה.
ויולה: אלכסנדר טומרינסון. צ'לו: אוריה טוטר.
גיטרה אקוסטית: נחמן הלביץ.
קונטרה-באס: עופר שניידר.
תופים: אסף זמיר.
הוקלט וצולם במרכז המוסיקה 'משכנות שאננים'
טכנאי הקלטה: צביקה הירשלר.
עוזר טכנאי: עידו באום.
מיקס ומאסטרינג: אודי שמחון.
צילום קליפ ועריכה: אסף פרי.

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
6 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

מהמם! והסולו מדהים!
פורים שמח לכל עם ישראל!

הקלרינט זה אחד בלטי

בלטי זה אומן הרגש, להכניס את הרגש לתוך הכלי ולהעביר אותו לאחרים זה אומנות בפני עצמו,
איזה שיר …
תודה רבה רבה

הפקה מדהימה. איזה יופי!! אין מילים

עוד לא ראיתי סירוס וסילוף של שיר כמו שעשה כאן בלטי!
ממש מוגזם! אתה תייר? כל הבית הראשון מסורס ונטול כל החן של השיר!

נחמן משה היקר מה אתה מבין בשירי ברסלב?
אולי תברר טוב יותר איך הולך השיר, לפני שאתה קובע איך אמור ללכת הבית הראשון!
אני מתאר לעצמי, שבלטי כבר עשה את השיעורי בית האלו… דביל…

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו