מתכון לדג פילה דניס בחמאת אשכוליות ומרוה על מצע פירה בטטה

מה אפשר לאכול בתשעת הימים? מתכון לדג פילה דניס בחמאת אשכוליות ומרוה על מצע פירה בטטה של השפית חני כהן מסעדת ריקוטה

לדג:
4 דגי דניס מפולטים
100 גר חמאה
2 שיני שום
מיץ משתי לימונים
שתי אשכוליות שלמות
מלח פלפל
ענפי טימין או מרווה טריים

לפירה בטטה:
2 בטטות בינוניות
תפוח אדמה
50גר חמאה
כוס חלב
3 כפות סילאן
מלח פלפל קורט אגוז מוסקט

מניחים בתבנית את הדג מושחים בשמן זית מלח פלפל ומעט טימין טרי
אופים את הפילה בתנור שחומם מראש ל180
ל10 דק

בינתיים מבשלים את הבטטות והתפוחי אדמה לריכוך. מסננים.
מחזירים לקערה ומועכים עם החמאה והסילאן מלח, פלפל ואגוז מוסקט. לאט לאט מזלפים את החלב. אמור להתקבל מרקם חלק ואחיד.
לחמאת אשכוליות:
מחממים מחבת ופותחים את החמאה יחד עם השום על אש נמוכה. לוקחים אשכולית אחת וסוחטים וחצי אשכולית קוצצים דק. מוסיפים את מה שקצצנו ואז מקפיצים לשתי דקות ומוסיפים את השאר. מערבבים עד לצימצום. כשהרוטב מצומצם, מסננים ושופכים מעל הדג.

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
3 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

אני לא מבינה אסור לאכול דג וחלב ביחד

כל אחד נוהג אחרת אנחנו אוכלים ואנחנו אשכנזים

הספרדים מחמירים והאשכנזים מקילים בבשול דג עם חלב

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו