צילום אילוסטרציה: פלאש 90

כמה, מתי ואיפה: נתוני התעסוקה בציבור החרדי נחשפים

כמה מהגברים החרדים עובדים במשרה מלאה או חלקית? מהו אחוז הנשים החרדיות המועסקות בענף ההייטק? היכן עומדים הנתונים ביחס ליעדים שהציבה הממשלה? והיכן ממוקמת ישראל ביחס ל-OECD? מחקר חדש מספק את כל התשובות לשאלות המסקרנות

מאת: יוני קדם, ביזנעס

האבטלה בשפל היסטורי, שוק העבודה ממשיך להיות חזק והמגמות חיוביות מאוד. אבל לחרדים, כך על פי מחקר שנערך ב'מרכז טאוב',יש המון במה להשתפר.
ביזנעס שימושי
על פי המחקר, לצד העלייה בשיעורי התעסוקה בישראל, גם עלה מספר המשרות הפנויות במשק וישנה עליה תמידית בשכר הממוצע. מדובר בחלק בלתי נפרד מצמיחתה הכלכלית של ישראל והדבר משפיע על מצב המשק כולו לטובה, ועל פי החוקרת הדס פוקס והפרופסור אבי וייס נשיא המרכז, מאז 2003 עלו שיעורי התעסוקה בקרב גברים ונשים מכל שכבות האוכלוסייה. מגמה חיובית שהחליפה את המגמה השלילית בעשור הקודם, שהתאפיינה בירידה כללית בשיעור התעסוקה בכל האוכלוסיות כמעט.

מניתוח הנתונים לפי מגזרים עולה כי בקרב גברים ישראלים, עלה שיעור התעסוקה ב-7 נקודות האחוז מאז 2003. זאת, בעיקר בשל הגידול בשיעורי התעסוקה בקרב גילאי 64–55.

בקרב הנשים נרשמה עליה יותר גדולה, בשיעור של 13 נקודות אחוז. כאן יש עליה יותר גדולה מאשר אצל הגברים כיוון שבשתי קבוצות גיל הייתה עליה בשיעור התעסוקה, בקרב הנשים הצעירות ובקרב המבוגרות, בין היתר בעקבות העלאת גיל הפרישה אצל נשים.

והיכן אנו עומדים ביחס למדינות ה-OECD? תלוי איך מודדים. כאשר מנכים את הציבור החרדי והערבי מהממוצע, הרי שישראל ממוקמת מעל הממוצע, אם מסתכלים רק על שיעורי התעסוקה בקרב נשים, הרי שישראל ממוקמת שניה מבין כל מדינות ה-OECD.

כאשר מסתכלים על שני המגזרים שהחרגנו: החרדי והערבי, הרי שגם כאן יש נתונים חיוביים. אם כי לדעת החוקרים של מרכז טאוב, ובהתחשב ביעדים שקבעה הממשלה, מדובר בהתקדמות שאינה מספקת.

בשנת 2010 הציבה הממשלה יעדי תעסוקה לשתי תתי קבוצות במגזרים שהזכרנו: לגברים חרדים ולנשים ערביות. מדובר כידוע בשתי תתי קבוצות ששיעורי התעסוקה בהן היו נמוכים למדי, זאת לעומת האחוז המרשים של הנשים החרדיות והגברים הערביים שנמצאים בשוק העבודה.

היעד שקבעה הממשלה לשיעור התעסוקה של גברים חרדים הוא 63% לשנת 2020, כיום הוא עומד על 48% בלבד. כאשר למעלה מ-40% מהגברים בגילאי הביניים עובדים רק במשרה חלקית.

לעומתם, אצל הנשים הערביות שיעור התעסוקה עומד כיום על 40%. מדובר על כמעט כפול משיעור התעסוקה שלהן ב-2003 וכמעט הגעה ליעד של 41%, שהוצב בעיקרון ל-2020, אך כעת נראה שהוא יתמלא עוד לפני תום המועד.

במרכז המחקר מסבירים את המגמות בתעסוקה גם לפי תחום, וקושרים בין סוג העבודה לאחוזי התעסוקה. כך למשל, 50 אחוזים מהגברים הערבים, שההשכלה בקרבם לא עולה במידה דומה לזו של הנשים הערביות, מועסקים במשלחי יד בשכר נמוך, כגון שיפוצים, חקלאות ותעשייה. עבודות שדורשות דרישות פיזיות רבות, ולכן לאחר גיל 50 יש ירידה חדה בשיעור התעסוקה בקרב גברים ערבים.

ומה קורה בשוק ההייטק? שם יש עליה של 7% בשיעור העבודה בקרב הציבור הכללי, אך הגברים החרדים והערבים אינם רושמים שם שיעורי תעסוקה רבים. אחוז הנשים המועסק בהייטק עומד על 32%, כאשר אחוז הנשים החרדיות הוא 3% מכלל עובדי הענף.
מקור: http://bizzness.net/

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
3 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

ברוך השם שהיעד אצל גברים חרדים לא הושג ובעזרת השם גם ירד,
בתור אתר חרדי לא אמור להיות לשון שמחה על ריבוי העובדים החרדים,
מי שצריך לפרנסתו שילך בעצת רבותיו בשמחה,
אבל ברור שהיה עדיף שכולם ישבו וילמדו את תורתנו הקדושה כל היום

לא מתאים לאתר שלכם להביא נתונים של מכון שידוע בגישתו האנטי חרדית ולהציג את הגברים החרדים והנשים הערביות בנשימה אחת.

ולמדתי חשבות שכר בכיר והוצאתי תעודה מוסמכת בהצלחה ובגלל שאי אפשר על פי הוראת הרבנים שאעבוד במשרד עם אישה לא מצאתי עבודה כי כל ההצעות עבודה הם מעורבות בעבודה זאת ……….
וכנראה שאזכה להמשיך בכולל

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו