Yonatan Sindel/Flash90

מתווה בתי הכנסת נחשף: עד 1000 איש, בין 10 ל-50 איש בקפסולה • כל הפרטים

אלוף במיל' רוני נומה הציג את מתווה בתי הכנסת החדש: מקסימום 1000 איש בחלל אחד, 4 מ"ר לכל בן אדם, 2 קפסולות על כל כניסה לבית כנסת. בעיר צהובה עד 50 איש בקפסולה, בעיר כתומה עד 25 איש בקפסולה, בעיר אדומה עד 10 איש בקפסולה. בחוץ עד 500 איש בקפסולות של 20 • בפנים: המתווה המלא

אלוף במיל' רוני נומה, אחראי המגזר החרדי בפרויקט 'מגן ישראל', הציג היום (שני) את מתווה בתי הכנסת החדש שיאושר בקרוב. למתווה נקבו 4 פרמטרים: מקסימום 1000 איש בחלל אחד, 4 מ"ר לכל בן אדם, 2 קפסולות על כל כניסה לבית כנסת, מספר האנשים בקפסולה לפי צבע העיר. בעיר צהובה עד 50 איש בקפסולה, בעיר כתומה עד 25 איש בקפסולה, בעיר אדומה עד 10 איש בקפסולה.

"זה המתווה שבאופן עקרוני סיכמנו אותו, עכשיו הוא נכתב במסמך שעובר את כל ההליכים", הדגיש. "בכל המקומות האלה צריך להיות כל הזמן עם מסכות והיגיינה. צריך להיות בכל בית כנסת 'נאמן קורונה'". לקראת הימים הנוראים הוסיף כי "אנחנו מעודדים את הרשויות לפתוח גם את התשתיות של בתי הספר, בתשתיות של המתנסים, להפוך אותם גם לבתי תפילה לראש השנה ויום כיפור".

לגבי תפילות בשטח פתוח אמר בשיחה עם התקשורת החרדית כי כי "קבענו כללים לאור מתווה התרבות גם לשטחים הפתוחים, בעצם לאפשר תפילה גם בשטחים פתוחים, שהם יכולים להגיע עד ל-500 מתפללים בקפסולות של 20 אנשים. אנחנו נתדרך על הדברים האלה ביום רביעי את הרשויות המקומיות וכל הנוגעים דבר, זה דורש היערכות".

"במתווה התרבות יש לנו יכולת להתקהל במקומות פתוחים, מקום פתוח יכול להיות בסמוך לבית הכנסת בחוץ, זה יכול להיות ברחוב, זה יכול להיות בגן ציבורי שמחליטים שרוצים להתפלל שם. באישור הרופא המחוזי אפשר להגיע עד 500 איש בקפסולות של 20 אנשים, שמסמנים את זה בכיסאות, או סימון בחבלים". הוא הסביר כי בשטח פתוח ההגבלה ל-500 נודעה למנוע איבוד שליטה וסדר.

"הנושא של ההתקהלויות בחוץ יהיה מאוד שימושי בסליחות בלילות", העריך, "אנחנו מודעים לזה שבראש השנה ויום כיפור, שהתפילות כל היום ויכולים להיות עומס חום, יש אנשים שיהיה להם מאוד קשה להתפלל החוץ, לכן אנחנו לא יכולים לפסול את האפשרות להתפלל במקומות סגורים. אבל כל מה שאפשר לעשות בחוץ, עדיף".

נומה הגיב לטענות על אפליה ואמר כי "זה נגזרת של מתווה התרבות, שבתוכו יש גם את נושא התפילות, אני מציע לא להכניס בכל דיון את ההפגנות בבלפור. אני לא נכנס כרגע להפגנות בבלפור, אני מתעסק כרגע בתפילות, להרחיב כמה שניתן את כמות האנשים שניתן להכניס לתוך בתי התפילה ולאפשר גם תפילה מסודרת בשטחים הפתוחים, אני לא דן עכשיו בהפגנות בבלפור".

"אנחנו בהחלט מעודדים להתפלל בחוץ, הסיכון בתפילה בחוץ הוא חד משמעית קטן יותר מבמקומות סגורים. אנחנו בדיונים עם הרשויות להרחיב את התשתיות, כולל תקציבים לדבר הזה, גם לרתום את פיקוד העורף להציב צליליות, חש תהליך שלם עם הרשויות לאפשר כמה שיותר תשתיות לתפילות בחוץ". הוא הוסיף כי הסידורים שנעשו במקומות שונים, כמו צליליות ופרגולות, נחשבים למקומות פתוחים. מנגד, אוהל הוא מקום סגור.

המתווה המלא (יודגש כי הוא טרם סופי ועדיין לא אושר על ידי הממשלה):

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו