צילומים: פלאש 90

ראשי ערים בעתירה דחופה לבג"ץ: להשוואת את מספרי המפגינים והמתפללים

ראשי העיריות בבת ים, קריית שמונה ואור יהודה עתרו לבג"ץ בטענה שזכויות היסוד של תושביהם המתפללים נפגעות בעקבות הגבלות הקורונה: "אי אפשר לעשות איפה ואיפה, שפוגעת באופן אנוש באמון הציבור בתקופה כל כך קריטית". שופט העליון מני מזוז הורה לקיים דיון דחוף בנושא מחר

ראשי הערים בת ים, אור יהודה וקריית שמונה עתרו הבוקר (רביעי) לבג"צ נגד הממשלה ומשטרת ישראל בדרישה שמספר המתפללים שיורשו להתפלל בימי החג במרחב הציבורי יושוו למספר המפגינים שמורשים לקיים אירועי מחאה. בעתירה שהגישו ציינו ראשי הערים צביקה ברוט, ליאת שוחט ואביחי שטרן כי הסיבה לכך היא ההפגנות ההמוניות מול בית ראש הממשלה בירושלים, שפוגעות בזכויות היסוד של תושביהם.

ראשי הערים הסבירו כי "המדינה מבקשת מהם לעמוד מול מאות אלפי תושבים ולהסביר להם מדוע עליהם להתפלל בקבוצות קטנות ביום כיפור או להימנע מלהפעיל את העסק שלהם – אך במקביל היא מאשרת לעשרת אלפים מפגינים להגיע מדי שבוע בניגוד לכללי הקורונה להפגין בבלפור". לדבריהם, "תושבים רבים מסרבים בשל כך להקשיב להנחיות הקורונה, והם זועמים על כך שהמדינה מאפשרת למפגינים להתכנס ללא מגבלות ובאופן חופשי".

העתירה, אשר הוגשה על ידי עו"ד אילן בומבך, מבקשת מבג"צ לקבוע כי שתי הזכויות – הזכות להפגין והזכות להתפלל – הן זכויות שוות, ויש לקבוע כללים אחידים הן להפגנות והן לתפילות בשטחים פתוחים. שופט בית המשפט העליון מני מזוז הורה לקיים דיון דחוף בנושא מחר.

לדברי העותרים- ברוט, שוחט ושטרן, המטרה היא להחזיר את אמון הציבור בממשלה ולהעלות את ההקפדה על הנחיות הקורונה: ״אנחנו במדינה דמוקרטית וחשוב מאד לאפשר הפגנות למי שרוצה בכך" הם אומרים, "אלא שבאותה מידה יש לאפשר גם את התפילות באוויר הפתוח באותם התנאים. יש להגביל את המספר המשתתפים בשני המקומות בצורה זהה, או לחילופין להתיר את שניהם באופן זהה. אי אפשר לעשות איפה ואיפה, שפוגעת באופן אנוש באמון הציבור במדינה בתקופה כל כך קריטית".

ראשי הערים הוסיפו כי "אנחנו עומדים בחזית מול התושבים, וצריכים להסביר להם את ההגבלות של הממשלה. אלא שבכל שבוע התושבים זועמים כשהם נאלצים לוותר על תפילות במניין או להפסיד לקוחות בבתי העסק שלהם, בזמן שהממשלה מאפשרת למפגינים לפעול באופן חופשי. אם המדינה רוצה שהציבור ייקח אותה ברצינות, עליה לקבל החלטות הגיוניות ואחידות, ולא לזגזג. אם הממשלה החליטה לסגור כעת את חופי הים, לאסור הופעות, ולצמצם מאד את התפילות באוויר הפתוח בגלל סכנה בריאותית – אז לא ייתכן שההפגנות יוכלו להימשך כאילו הסכנה אינה קיימת".

ראשי הערים הדגישו כי הם העתירה לבג"צ אינה מתייחסת רק לתקופת הסגר, אלא גם להמשך חיי שגרת הקורונה לאחריו. עד היום הותר למספר קטן יחסית של מתפללים להתפלל יחד בשטחים פתוחים, בזמן שלהפגנות בבלפור הגיעו לעיתים כעשרת אלפים בני אדם.

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

כבר הגישו בזמנו עתירה על התפילות ובג"ץ דחה אותה, אולי כשהעותרים הם לא חרדים בג"ץ יפסוק אחרת

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו