גלידת נקטרינות עם מחית ערמונים וקראמבל חמאת בוטנים / ניסי גולדרייך

קבלו את הגירסה הכי מתוקה וטעימה לגלידה טובה עם ערמונים בשילוב של קראמבל קראנצ'י בטעם עדין של בוטנים

מי לא מכיר את השקית ואקום של הערמונים הקלויים שבאים קלופים ומזמינים לנשנוש כייף… עדיין לא החלטתי אם זה חטיף או עוד פרי מיוחד, אני כל כך אוהבת את השקית הזו שאני תמיד מחפשת איפה עוד אפשר לשלב אותו ולהנות מהטעם המושלם שלו!

קבלו את הגירסה הכי מתוקה וטעימה לגלידה טובה עם ערמונים בשילוב של קראמבל קראנצ'י בטעם עדין של בוטנים

המתכון מתייחס לכוס של 200 סיסי (שתיה חמה)

לגלידה:
5 נקטרינות חתוכות לקוביות
200 גרם  ערמונים קלויים וקלופים (יש בשקיות מוכנים לאכילה)
חצי כוס סוכר חום
500 מל שמנת צמחית להקצפה
רבע כוס אבקת סוכר

לקראבמל:
כוס שקדים טחונים
כוס קמח
3/4 כוס חמאת בוטנים
חצי כוס סוכר חום

הכנת הגלידה:
1 בסיר שמים את הנקטרינות החתוכות יחד עם הסוכר ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מדי פעם
2 בקערה מקציפים את השמנת צמחית יחד עם האבקת סוכר לקצף יציב
3 טוחנים את הערמונים למרקם חלק  ומוסיפים לקצפת ומערבבים בעדינות
4 מוסיפים את הנקטרינות ומערבבים בעדינות
5 מעבירים לקופסא ומכסים ומכניסים להקפאה

להכנת הקראמבל:
1 בקערה מערבבים את כל המרכיבים ומעבדים לבצק ומפוררים לפירורים
2 מחממים תנור ל180 מעלות
3 מעבירים את הקראמבל לתבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה ומפזרים באופן אחיד
4 מכניסים לתנור לרבע שעה  עד להזהבה ומוציאים לצינון ומפוררים ושומרים במקרר עד להגשה בכלי אטום

בצלוחית הגשה שמים כ2 כפות  מהגלידה ומפזרים בנדיבות מהקראמבל

בתאבון!

הכתבות המעניינות ביותר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו