חורף? מרק עדשים ושעועית עם ירקות ועשבי תיבול / ניסי גולדרייך

החורף כבר כאן! איך אפשר להתחמם בבית אם לא במרק חם ומשביע? • מתכון למרק מלא עם קטניות וירקות שיעשה לכם את החורף נעים וחם יותר

מרכיבים:
2 כוסות עדשים חומות
2 כוסות שעועית חומה
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
צרור עשבי תיבול קצוצים פטרוזיליה/ כוסברה/ סלרי
4 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
שמן זית איכותי
כף מלח גס
כפית פלפל גרוס
חצי כפית כורכום
2 כפות קמח

הכנה:
1 בסיר מרק שמים את הקוביות קישוא וגזר עם מעט שמן זית ומאדים כמה דקות
2 מוסיפים את העדשים והשעועית כמובן אחרי השריה ארוכה במים
3 מתבלים במלח, פלפל ומעט כורכום ומערבבים
4 ממלאים במים עד ל3/4 גובה הסיר ומביאים לרתיחה
5 מוסיפים את העשבים הקצוצים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי
6 במחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים 2 כפות קמח ושופכים על הקמח מעט שמן זית ומערבבים טוב, זה מעט סמיך וזה בסדר גמור
7 מוסיפים את הבצל לסיר המרק ומערבבים היטב ומבשלים עוד כ10 דקות ומגישים חם יחד עם קוסקוס או אטריות

בתאבון!

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו