בורקס במילוי גבינות ותרד / ניסי גולדרייך

ארוחת חג מפנקת עם מאפה חלבי פריך, במילוי גבינות עם סלסה פיקנטית, וכל מה שבורקס טוב צריך

מרכיבים:

חבילת בצק פילאס מופשר

למלית:

קופסא קוטג'
גביע שמנת חמוצה 27%
כוס פתיתי מוצרלה
צרור עלי תרד קצוצים
2 גבעולי בזיליקום קצוץ
מלח
פלפל

להגשה

סלסה עגבניות:
4 עגבניות בשלות
מלח
פלפל
מיץ לימון
ביצים קשות חמות

אופן הכנת המלית:

1 מערבבים את כל מרכיבי המלית טועמים ומתקנים טיבול לפי הטעם
2 מעבירים לשקית זילוף וחותכים את הקצה לעובי 2 ס"מ
3 פותחים את הבצק ומזלפים לרוחב הבצק מהמלית ומשאירים שוליים ברוחב 1 ס"מ וחותכים  בעזרת סכין ומהדקים את הכצוות תוך כדי גלגול בעדינות
4 מגלגלים את הבורקס אל תוך עצמו כמו לצורת חילזון או כמו שרוצים
5 מושחים בביצה ומפזרים שומשום או קצח ומכניסים לתנור בחלק התחחון ל20 דקות בחום 180 מעלות עד שהבורקס מזהיב יפה

הכנת הסלסה:

מגרדים את העגבניות בפומפיה ומתבלים במלח פלפל ולימון לפי הטעם

הגשה:

פורסים את הביצים או משאירים שלם ומגישים חם לצד המאפה והסלסה

בתאבון!

הכתבות המעניינות ביותר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו