מרכיבים:
1 דלורית
3 תפו"א אדומים
3 גזרים
2 בטטות
2 קישואים
1 בצל
2 שיני שום
כף מלח גס
קצת פלפל שחור גרוס
פטרוזיליה/כוסברה קצוצה
כוס שעועית מש
הכנה:
1 מקלפים את הירקות וחותכים לקוביות בינוניות
2 מחממים סיר של כ5 ליטר עם מעט שמן זית ומוסיפים את הירקות מלבד העלים וצולים כ10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם
3 מתבלים במלח ופלפל וממלאים את הסיר במים רותחים עד לגובה הירקות ומבשלים כ3/4 שעה עד שהירקות רכים
4 בינתיים מבשלים את השעועית מש בסיר קטן עם 2 כוסות מים רותחים כ20 דקות עד שהשעועית רכה
5 מורידים את המרק מהאש ומוסיפים את העלים וטוחנים היטב עם מוט בלנדר את הירקות עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים
6 מוסיפים את השעועית ועוד קצת שמן זית ומערבבים ומגישים חם
חורף בריא!