חשש בנגב: נחילי 'ארבה' החלו לזלוג ליישובי הדרום

מכת הארבה שהגיע אתמול (ראשון) למצרים החלה לנוע לכיוון ישראל, משעות הבוקר החלו לזלוג נחילי ארבה לעבר יישובי הדרום וגרמו ללחץ בקרב החקלאים | עד כה הגיעה כמות נמוכה יחסית אך החשש בעינו עומד.

מכת הארבה שהגיעה למצרים זולגת ליישובי הדרום: ביישובי הדרום מתכוננים בימים האחרונים לנחילי ענק של ארבה שצפויים להגיע לישראל ממצרים. משעות הבוקר הגיעו אלפים בודדים וחגו בעיקר מעל המועצה האזורית רמת נגב.

קרא עוד:

[postim]

כאמור, עד כה אין הרבה 'ארבה', אולם המספרים הנמוכים באופן יחסי עד כה לא מרגיעים את החקלאים שחוששים שגל הארבה יפגע קשות בפרנסתם. “זה אולי דבר מאוד יפה למסתכל, אבל מבחינתנו זה אסון טבע ומסכן את הקיום שלנו פה בערבה”, אמר צחי רימון, חקלאי .

החקלאים חוששים מנזקים בסדר גודל שהסבה מכת החגבים בדרום לפני כתשע שנים. הארבה נע בדרך כלל בלהקות בסדר גודל שבין 40 ל-80 מיליון מעופפים, בבת אחת. במצרים הארבה עבר בעיקר מעל שטחים מדבריים ולא גרם לנזק רב.

“נכון שזה לא שבר את פרעה, אבל אותנו זה יכול לשבור”, אומרים החקלאים, אם הרוחות אכן יהיו חזקות הן צפויות להעביר את גל הארבה משמי ישראל לערב הסעודית.

הבוקר הודיעו במשרד החקלאות כי הם נכנסים ל”כוננות ארבה”, בעקבות נחילי הענק שפקדו את אזור קהיר במצרים. “בשל הרוחות ותנאי מזג האוויר השוררים באזור, התקבלה התראה מארגון המזון והחקלאות של האו”ם, ולפיה קיים סיכוי להגעת הארבה גם לישראל”. עוד נמסר כי “עונת האביב היא עונת ההתרבות של הארבה, ועל כן הסיכון בתקופה זו גדול עוד יותר”.

“אין לנו הרבה מה לעשות מעבר לפעולות של משרד החקלאות”, סיפר היום חקלאי מאזור הדרום. “בגל הארבה הקודם כמעט ולא היה נזק, וכיום הכל כאן מרושת וסגור בפני חרקים, כך שאין ממש סיבה לדאוג”.

הפעם האחרונה בה סבלה ישראל מהחגבים הטורדניים, הייתה כאמור בנובמבר 2004. הנחילים הגיעו גם אז מהגבול הדרומי, ופשטו על אילת ואזור הערבה כשהם מגיעים עד לחופי ים המלח. עם זאת, לא נרשמו נזקים משמעותיים.

בעקבות כוננות הארבה בדרום הארץ, מקנט, הקרן לביטוח נזקי טבע בחקלאות נמסר כי הביטוח כנגד אסונות טבע, בו מבוטחים מגדלי הפירות והירקות בארץ, מכסה גם נזקים העלולים להיגרם כתוצאה מהארבה. בענף הירקות הביטוח מכסה את כל הנזקים הנגרמים כתוצאה ממזיקים, ובכלל זה הארבה. בענף הפירות הביטוח מכסה את הנזקים הישירים שהארבה עלול לגרום לפירות עצמם, אולם הוא אינו מכסה את הנזק העלול להיגרם לעץ.

קנט עוקבת אחר התקדמות הארבה ועומדת בקשר רציף עם המגדלים.

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

יש להבעיר צמגים ע"מ להבריח את הארבה, כך זכור לי מילדותי שהתגוררתי במושב והגיעה להקה גדולה למושב ועם העשן של הצמיגים הברחנו אותם וחלקם הושמדו מהעשן.
לפני מספר שניות · אהבתי..

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו