הלו, שומעים? אנחנו לא מרוויחים

חברות התקשורת מרוויחות, אבל פחות: בזק וסלקום פרסמו דוחות כספיים המעידים על צניחה ברווחים. בעוד שר הכלכלה בנט מדבר על 'פירוק הריכוזיות' פירות עמלו של שר התקשורת לשעבר, כחלון, נראים בשטח

טוב יעשה שר הכלכלה בנט אם ילד ללמוד מבעלי הניסיון. מאז עלה על כסאו הוא רק מדבר על פירוק הריכוזיות אבל בפועל אנו מתבשרים על עליית מחירים והיום, גם על הטלת מס חדש על ייבוא דגי אמנון, מס המנציח את הריכוזיות ואת חוסר התחרות בענף הסובל מקרטל.

קרא עוד:

[postim]

אבל דווקא בשוק התקשורת, שעבר תחת ידיו הנאמנות של שר התקשורת לשעבר, משה כחלון ("תהיו כחלונים", אמר נתניהו לשריו), הציבור התחיל לשלם פחות בתמורה ליותר. יותר דקות שיחה, יותר תוכניות מוזלות, יותר מכשירים ניידים שאינם כבולים לדיבור באמצעות חברה אחת בלבד ובסך הכול יותר תחרות המיטיבה עם הצרכנים.

היום בבוקר התפרסמו הדוחות של חברת התקשורת הנייחת הגדולה במדינה, בזק, ומהן עולה כי רווחיה צנחו משמעותית. כמה שעות לאחר מכן פרסמה גם סלקום דוחות חמורים יותר, ושמהן עולה כי הכנסותיה ירדו ברבעון הראשון של שנת 2013 בשיעור של 61.3%, והיא רשמה רווחים בסך 67 מיליון שקל בלבד. ירידה זו נבעה בעיקר מהשחיקה המתמשכת במחירי שירותי הסלולר, כמו גם מהירידה המשמעותית בהכנסות מציוד.

כמה מנויים נטשו את סלקום? במהלך הרבעון הראשון של שנת 2013 קטנה מצבת המנויים של החברה בכ-33 אלף מנויי סלולר נטו, כולם מנויי פריפייד. מדובר בירידה של 5.8% לעומת הרבעון הראשון של 2012, אז עמד מספר המנויים על 3.36 מיליון מנויים.

"כפי שצפינו, השפעת התחרות ניכרת גם בתוצאות הרבעון הראשון של שנת 2013", אמר מנכ"ל החברה, ניר שטרן, בהתייחס לתוצאות. "תחרות המחירים האגרסיבית במהלך השנה האחרונה באה לידי ביטוי באופן מלא בתוצאות הרבעון הראשון. ברבעון זה ראינו גם ירידה בהכנסות מציוד קצה כתוצאה מירידות מחירים ומקיטון במכירות ציוד קצה".

"החברה ממשיכה להשיג תוצאות מרשימות בתחום המצוינות התפעולית", המשיך שטרן. "גם ברבעון הראשון 2013 המשכנו בפישוט התהליכים ומיצוי סינרגיות המיזוג עם נטוויז'ן והגענו להתייעלות של למעלה מ- 600 מיליון שקל במונחים שנתיים, בהשוואה לסוף 2011".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו