תמ"א 38: מה צריך לבדוק לפני שחותמים?

הרבה יזמים בוחשים בקדירה הלוהטת המכונה תמ"א 38 בשל הכדאיות הכלכלית שלה, ודיירים בבניינים משותפים מתפתים לחבור ליזמים 'חאפרים'

שמונה שנים אחרי שהממשלה אישרה את תכנית המתאר להתחדשות עירונית ע"י חיזוק מבנים ישנים בפני רעידות אדמה, המוכרת כ"תמ"א 38", יזמים רבים החלו לבחוש בקדירה הלוהטת, בעקבות תיקון בחוק המעניק הטבות נוספות ליזמים והופכת את העסקה במקרים רבים לכדאית מבחינה כלכלית.

דיירים המתגוררים בבניינים משותפים המתאימים לקריטריונים של תמ"א 38, מתפתים לעתים להצעות של יזמים לא מנוסים, חאפרים בלשון העם, ומפקירים בידם את הנכס היקר שלהם. לפני חתימה על חוזה וקבלת החלטה כה משמעותית, צריך לתת את הדעת לפרמטריים חשובים והכרחיים, ולהכיר את החברה היזמית: ניסיון בתחום, אמינות ויציבות כלכלית ומקצועיות.

קרא עוד: [postim]

נקודה נוספת שצריך לתת עליה את הדעת, היא היכולת והאינטרס של החברה להתמודד עם התנגדויות של הרשויות המקומיות. רבות דובר על החסמים שמציבות הרשויות המקומיות בפני היזמים ומניעת אישורי בנייה במסגרת תמ"א 38. חברות נדל"ן רבות, העוסקות במגוון פעילויות והשקעות, לעתים נכנעות מול ההתנגדויות הגורפות של הרשויות המקומיות, ומשקיעות את המשאבים שלהן בפרויקטים אחרים.

חברות המתמחות בתמ"א 38 ועסוקות אך ורק בתחום הזה, בדרך כלל ייאבקו בכל מחיר עד לקבלת האישורים הנדרשים והתוצאה הרצויה. חברות מן הסוג הזה, המקדישות את משאביהן בתמ"א 38, מאפשרות לדיירים להתגורר בדירה מוגנת, מחודשת ועם ערך כלכלי גבוה. מבחינתי, התחדשות עירונית זו לא הגדרה טכנית אלא דרך חיים ומטרה עליונה. הגיע הזמן לצדק חברתי.

הכותב הינו מנכ"ל 'ראם השקעות' ומתמחה בתמ"א 38

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו