חצי שנה למבצע 'צוק איתן' | הרמטכ"ל הגיע לסיור בכפר השיקומי

הנהלת עלה סקרו את תקופת 'מבצע צוק איתן' לאור הסלמה שהייתה בדרום ונפילת 2 טילי גראד בכפר השיקומי, אשר רסיסיו התפזרו על פני שטח נרחב. כמו כן, סיפרו על הדילמות הלא פשוטות איתם התמודדו- הנהלת רשת מעונות עלה ועובדיה

הרמטכ”ל, רב אלוף בני גנץ, קיים בשבוע האחרון סיור יחד עם האלוף במיל’, דורון אלמוג, בכפר השיקומי “עלה נגב- נחלת ערן” הנמצא במועצה אזורית מרחבים. הכפר 'עלה נגב – נחלת ערן' הינו כפר שיקומי ייחודי מסוגו בעולם, אשר הוקם ע"י רשת "עלה" והוכרז בידי ממשלת ישראל כפרויקט לאומי. הכפר מציע בית חם, מקצועי, מכבד ואוהב לתינוקות, ילדים ובוגרים עם מוגבלות שכלית התפתחותית משולבת בנכויות פיזיות קשות, מומים גנטיים ומחלות נרכשות.

במהלך הביקור סיירו השניים במתקני השיקום והטיפול של הכפר תוך מפגש מרגש עם חיילים מתנדבים, עובדי הכפר ודייריו, ותושבי הדרום המגיעים למקום לטיפולי שיקום. במהלך הביקור עברו השניים בחוות הרכיבה הטיפולית, במרכז ההידרותרפי, בספארי, בגני הילדים ובמרכז שיקום היום המעניק שירותי טיפול למאות מתושבי הנגב. הנהלת עלה סקרו את תקופת 'מבצע צוק איתן' לאור הסלמה שהייתה בדרום ונפילת 2 טילי גראד בכפר השיקומי, אשר רסיסיו התפזרו על פני שטח נרחב. כמו כן, סיפרו על הדילמות הלא פשוטות איתם התמודדו- הנהלת רשת מעונות עלה ועובדיה. כיצד ליישם את הוראות פיקוד העורף מצד אחד, ומצד שני לשמור את שגרת החיים החשובה לילדים שיכולה לפגוע בדיירים .

בסיכום הביקור אמר הרמטכ”ל, רב אלוף בני גנץ: “לא נזכור את הטוב אלא בחסרונו. משפט המקבל כאן, ב”עלה נגב – נחלת ערן” משמעות הפוכה. כי כאן, נכיר את הטוב במלוא התרחשותו, בצוות הכפר העוסקים במלאכה במסירות הראויה לכל הערכה. החברה חייבת לדאוג לאלו, המתקשים לדאוג לעצמם ואתם הדוגמא והמופת לכך”.

אלוף במיל’ ויו”ר הכפר השיקומי “עלה נגב- נחלת ערן”, דורון אלמוג, אמר: “חברה חזקה לא משאירה את החלשים מאחור.” ביקור ההוקרה של הרמטכ”ל ב”עלה נגב נחלת ערן”, הנושא את שם בני ערן, הוא בשורה של קבלת השונה והחריג בחברה הישראלית. מעמד זה מעניק משנה עוצמה לחוליות החלשות בשרשרת החברתית ויוצק נדבך נוסף בבניית הסולידריות הלאומית ועוצמתה החברתית של מדינת ישראל”.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו