ארגון הבריאות העולמי של האו"ם: מגפת האבולה בנסיגה משמעותית

הארגון המרכז את הטיפול במגפה הקשה אופטימי לגבי הסיכויים למגר אותה; לראשונה מזה חצי שנה, בשבוע האחרון נרשמו פחות מ-100 מקרי הידבקות חדשים באזור ההתפשטות שלה בארצות אפריקה המערבית

"ההתמודדות עם נגיף האבולה עברה לשלב השני, וההתמקדות הופנתה מהאטת ההדבקה למיגור מלא של המגפה", כך אמרו בסוף השבוע נציגי ארגון הבריאות העולמי (WHO) בכנס מנהיגי מדינות אפריקה שנערך באדיס אבבה בירת אתיופיה.

"על מנת להשיג את המטרה הזאת בהקדם האפשרי, המשאבים הופנו מהקמה מהירה של תשתיות, לווידוא כי נעשה שימוש יעיל ככל הניתן ביכולת לאתר מקרים, לקבור חולים שמתו באופן בטוח ולערב את הקהילות במאמצים".

דיוויד נבארו, מתאם האו"ם לטיפול באבולה, הזהיר עם זאת כי יש עדיין מרחק רב עד מיגורה המוחלט של המגפה. "מספר הנדבקים יורד משבוע לשבוע ובאזורים רבים כבר הגיע לאפס, אבל אנחנו עדיין רואים התפרצויות מקומיות. יש גם התפרצויות בתוך קבוצות של אנשים הנמצאים בהסגר. אנו חייבים לשמור על ערנות מכיוון שעונת הגשמים מתקרבת", אמר נבארו והוסיף כי הוא מעוניין לקדם את ההצעה להקים במערב אפריקה סוכנות לבקרת מחלות ומניעתן, בדומה ל–CDC האמריקאית. "לקח לנו זמן רב מדי להיות מוכנים. הקמת סוכנות שכזו תאפשר לאיחוד מדינות אפריקה יכולת תגובה משופרת".

הארגון הדגיש כי המגמה החיובית היא תוצאה ישירה של המאמצים הכבירים שהושקעו במיגור המגפה, וציין כי למיגורה המוחלט יידרשו עוד כמיליארד וחצי דולר, בעוד שההתחייבויות שהתקבלו מהמדינות התורמות עומדות על פחות משליש מהסכום הזה.

עם זאת, רופאים ומדענים הפועלים במערב אפריקה הזהירו כי הנגיף המסוכן עלול לעבור מוטציה שתצליח להתגבר על מאמצי המיגור ולהתחיל להתפשט שוב. חלון ההזדמנויות למיגור מוחלט של המגפה עומד על כחודשיים עד שלושה חודשים, מאחר ובאביב אמורים לרדת באזור גשמים רבים הגורמים לשיטפונות ולבעיות גישה לאזורים הנגועים, מה שיקשה מאוד על המלחמה באבולה.

מגפת האבולה חשוכת המרפא שהתפרצה לפני כחצי שנה בגינאה שבמערב אפריקה, גבתה עד כה את חייהם של למעלה מ-8,800 בני אדם, בעיקר בגינאה ובשכנותיה סיירה לאון וליבריה.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו