משביתים את הנגב: דימונה, ערד וירוחם במחאה על גל הפיטורים בדרום

"כשקיבלנו את הבשורה שהמצב לא טוב ויש אפשרות שהמפעל ייסגר, מיד הבנתי שאני בבעיה קשה. כואב לי, אנחנו בחוסר אונים. אנחנו לא יודעים מה יהיה מחר ואיך נשרוד", סיפרה אחת מהמפוטרות • המפגינים קוראים לממשלה להתערב באופן מידי במשבר החמור

מחאת תושבי הדרום מתעצמת: הבוקר מושבתים השירותים העירוניים בדימונה, ערד וירוחם, כאות הזדהות עם תושבי האזור העתידים לאבד את פרנסתם בפיטורים ההמוניים במפעלי חברת כיל ובסגירת מפעל 'מטאור'.

הבוקר נערכת הפגנה גדולה בכניסה לדימונה, הנפגעת העיקרית ממכת הפיטורים והאבטלה. אלפי בני אדם כבר נוכחים במקום וקוראים קריאות בגנות הממשלה, לצד פניה לרשויות השלטון להתערב במשבר החמור. אל ההפגנה הצטרפו גם פוליטיקאים ואישי ציבור רבים המזדהים עם כאב המפוטרים.

רחל פרץ, תושבת דימונה בת 44 ואחת ממפוטרות 'מטאור', סיפרה כי "כשקיבלנו את הבשורה שהמצב לא טוב ויש אפשרות שהמפעל ייסגר, מיד הבנתי שאני בבעיה קשה. כואב לי, אנחנו בחוסר אונים. אנחנו לא יודעים מה יהיה מחר ואיך נשרוד".

"עבדתי במפעל כיתן דימונה כעובדת ניקיון וגם הוא נסגר, הרבה מהעובדים במפעל שלנו עבדו בכיתן ושוב זה קורה לנו", היא אומרת. "אין לי לאן ללכת בגיל שלי כי אין כאן מקומות תעסוקה. אני עובדת ניקיון שמרוויחה שכר מינימום ולמרות זאת העבודה הזאת היא מקום הפרנסה היחידי".

קרא עוד:
[postim]

צביקה גלאון, אחד ממפוטרי מפעלי ים המלח מאשים את הנהלת החברה האטומה ואת הפוליטיקאים שאינם עושים דבר: "בהחלט יש הרגשה ששכחו אותנו אחרי הבחירות. אנו מקווים שלא נהיה תלויים בפוליטיקאים ונהיה תלויים בעצמנו".

"נתנו את הנשמה בשביל מפעלי ים המלח", אומר גלאון בכאב. לדבריו, המפעל רווחי ואין כל הצדקה לפיטורים.

זעמם של אלפי המפגינים מופנה כלפי הנהלת כיל וכלפי הממשלה שאינה עושה די הצורך להביא על פתרונו את המשבר בכימיקלים לישראל, אשר פתחה בהליכי פיטורים של מאות מעובדי מפעלי ים המלח ותרכובות ברום, רובם ככולם תושבי הנגב.

על המשבר החמור בכיל נוספה סכנת פיטוריהם של 60 עובדי מפעל ‘מטאור’ לציוד חקלאי, אשר נקלע לקשיים ועשוי להיסגר. המפעל סגר את שעריו בשבוע שעבר ולא חילק משכורות לעשרות העובדים החוששים לפרנסתם.

הכתבות המעניינות ביותר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו