אחרי 4 שנות מאבק דפלומטי: זק"א הוכר כגוף מייעץ ומשקיף רשמי באו"ם

השגריר דנון: "ניצחון לדיפלומטיה הישראלית - זק״א קיבל את המעמד לו הוא ראוי" • בהצבעה שהתקיימה לפני כחצי שנה החליטה הוועדה להכיר בארגון השייך לחמאס ודחתה את זק"א

בישיבה של ועדת האו"ם לארגונים בלתי ממשלתיים שהתקיימה ביום שלישי בערב, התקבלה החלטה פה אחד להכיר בארגון זק"א כגוף מייעץ ומשקיף רשמי באו"ם.

בשנת 2005 הוכר ארגון זק"א על ידי האו"ם כארגון בינלאומי, המעמד באו"ם הקנה לזק"א הכרה כארגון לא ממשלתי העוסק בנושאים אותם מקדם האו"ם וכאלה הפועלים ברוח מגילת האו"ם. זה כארבע שנים שארגון זק"א ביקש לשדרג את מעמדו ולקבל הכרה של גוף מייעץ ומשקיף רשמי באו"ם.

החלטה המתקבלת על ידי וועדה מיוחדת המורכבת מ-19 מדינות ביניהן: איראן, סודן, ונצואלה, קובה, טורקיה , סין, רוסיה, פקיסטן, אורוגואי, בורונדי, יוון, ארצות הברית וישראל. אבל בכל פעם מחדש נדחתה בקשתו של ארגון זק"א.

בהצבעה שהתקיימה לפני כחצי שנה החליטה הוועדה להכיר בארגון השייך לחמאס (PRC) ארגון היושב בבריטניה ומקדם תעמולה אנטי-ישראלית באירופה ולדחות את בקשת ארגון זק"א לקבל מעמד דומה. וזאת תוך כדי הפניית שאלות קנטרניות כמו "האם אתם פעילים בשטחים?" למרות שנציג זק"א בצפון אמריקה צבי גלוק השיב לכל השאלות שהוצבו לארגון, והבהיר כי בכל מקום שבו אנשי זק"א מתבקשים לסייע הם פועלים ללא הבדל דת, גזע, מין ולאום. עוד הבהיר כי בתאונות דרכים או באסונות מסייעים אנשי זק"א לא אחת לנפגעים פלסטינים.

במשלחת ישראל באו"ם בתיאום עם המשלחת של ארה"ב הוחלט להעלות שוב את זק"א להצבעה בינואר 2016. בחודשים האחרונים נעשה מאמץ דיפלומטי חובק עולם כדי להביא הסכמת המדינות החברות בוועדה. בהוראת ס. השר גב' ציפי חוטובלי ומנכ"ל משרד החוץ ד"ר דורי גולד, נושא ההכרה בזק"א נהפך למאמץ דיפלומטי של מדינת ישראל, שגרירי ישראל ברחבי העולם הונחו לפעול בהסברה ובשכנוע המדינות החברות בוועדה.

משלחת ישראל באו"ם בעבר בראשותו של השגריר רון פרושאור ועתה בראשות השגריר דני דנון, וסגנו דוד רוט וצוות המשלחת עמדו בחזית המאמץ, הם נפגשו עם עשרות נציגים באו"ם, כמו כן הם תיאמו פגישות של אחד על אחד בין נציגי המדינות החברות לבין מפקד היחידה הבינלאומית של זק"א מתי גולדשטיין שיצא במיוחד למטה האו"ם בניו יורק, עבר ונפגש עם הנציגים של כל המדינות החברות בוועדה, הראה להם את הפעילות הבינלאומית של זק"א בעשרות אירועי אסון או פיגועים ברחבי העולם כשהמתנדבים מטפלים ומסייעים לכל מי שזקוק ללא הבדל דת גזע ולאום. סגנית השר ציפי חוטובלי נפגשה אישית עם כמה שגרירים בנושא זה. גם רבה של רוסיה הרב בערל לאזאר הופעל בשכנוע משרד החוץ הרוסי לתמוך בהחלטה.

כאמור, ביום שלישי בערב התקבלה ההחלטה פה אחד ללא התנגדות. תוקפו של ההחלטה תאושר בישיבה הקרובה של 'המועצה הכלכלית – חברתית של האו"ם' (ECOSOC) שתתכנס בחודש הבא. ההחלטה, שהתקבלה בתום מאבק דיפלומטי ממושך, מהווה ניצחון גדול של המשלחת הישראלית באו"ם ולדיפלומטיה הישראלית. ההכרה מעניק לארגון זק"א מעמד של גוף מייעץ ומשקיף רשמי באו"ם, שיעניק לזק"א כניסה חופשית למשרדי האו"ם בניו יורק, ג'נבה, פריס ווינה. ארגון זק"א יוכל להשתתף בכנסים, דיונים ומפגשים הפתוחים לארגונים שיש להם מעמד זה.

כמו כן ישמש ארגון זק"א כיועץ למועצת אקוסוק באו"ם – 'המועצה החברתית כלכלית באו"ם', בה חברות 54 מדינות, מקדמת סוגיות בריאותיות, חינוכיות, כלכליות וחברתיות רבות בעולם. ארגון זק"א מצטרף עתה לשורה מכובדת של ארגונים מייעצים למועצה.

יהודה משי זהב יו"ר ארגון זק"א בירך על ההישג: "זהו כבוד גדול למדינת ישראל בכלל ולארגון ומתנדביו בפרט שהאו"ם מכיר ומוקיר את עבודת הקודש הייחודית, שאנו עושים ללא הבדלי דת גזע ומין. הישגי הפעילות ההומניטרית והמקצועית של ארגון זק"א ברחבי העולם בשילוב מהלך דיפלומטי מורכב ורגיש, הביאו להכרה הרשמית בארגון זק"א".

דני דנון שגריר ישראל באו"ם: ״מדובר בניצחון אדיר לדיפלומטיה הישראלית. זק״א הוא ארגון המסמל את ערכי המוסר של מדינת ישראל וקבלתו לאו״ם מהווה הוכחה ניצחת לכך בפני העולם כולו״ והוסיף: ״זק״א קיבל את המעמד הראוי לו בפרלמנט העמים״.

מתי גולדשטיין מפקד היחידה הבינלאומית של זק"א: "לאחר שנים של עשייה בעשרות אסונות ופיגועים ברחבי העולם, ועזרה לכל מי שהיה זקוק, זכינו במעמד ייחודי שיוביל את ארגון זק"א לעוד עשייה מבורכת בכל העולם".

ארגון זק"א מודה למשרד החוץ, למשלחת הישראלית באו"ם בראשותו של השגריר דני דנון וסגנו דוד רוט ולצוות הנפלא והמסור נלי שילה ונדב יסוד, על היוזמה, המאמץ הבלתי נלאה והעבודה הרבה בקבלת ההכרה הבינלאומית.

עם קבלת ההכרה הבינלאומית ירחיב ארגון זק"א את פעילותו ברחבי העולם בשיתוף פעולה עם מדינות וארגוני חירום והצלה.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו