מדוע צוללני חיל הים ממשיכים להשתמש ב'פעמון אמודאים'?

אלפי שנים מאז למדו בני האדם לצלול לעומק המים בעזרת הפעמון, בחיל הים לוקחים את הנוסחה הקדומה לשלב מתקדם • בעזרת המערכת המתקדמת שבפעמון, הלוחם יכול לתקשר עם החוף, לנשום אוויר המותאם לעומק בו הוא נמצא, ולווסת את הטמפרטורה

במעמקי הים, בחושך מוחלט ובקור מקפיא: כך מאפשרת מערכת מיוחדת של היחידה למשימות תת-מימיות (ילת"ם) לפעול במעמקים למרות תנאי הסביבה הקשים. מערכת "פעמון הצלילה" היא מערכת ייחודית המאפשרת צלילה לעומק 100 מטרים באמצעות מבנה בצורת פעמון.

המערכת מאפשרת לצוללים לפעול בעומק הים בכך שהיא נותנת מענה לקשיים של התווך התת-מימי; בעזרתה יכול הצולל של ילת"ם לתקשר עם פני השטח, לנשום אוויר המותאם לעומק בו הוא שוהה, לקבל חימום ואף לשדר לפקחי הצלילה מה הוא רואה באמצעות מצלמת ראש המעבירה את התמונה בזמן אמת.

"מערכת ה'פעמון' היא פלטפורמת צלילה המיועדת לעומקים משמעותיים, ומאפשרת לנו לקיים פעילות מבצעית בתנאי קיצון", הסביר מפקד ילת"ם, סא"ל עידו קאופמן. "הצלילה באמצעות הפעמון היא צלילה מבוקרת ומוגנת אשר מספקת לצולל כלים המאפשרים לו לבצע משימות מסובכות יחד עם כלי חילוץ וריתוך כבדים. ה'פעמון' דורש סנכרון בין גורמים רבים הפועלים במקצועיות ובדיוק כדי שהצולל יוכל לבצע את המשימה בהצלחה".

קרא עוד:
[postim]

לצולל בעומקים גדולים יש זמן מועט לבצע את משימתו, בשל הלחץ ששורר בעומק של עשרות מטרים. על מנת לנצל את הזמן הזה באופן מיטבי, קיימת אפשרות לחבר שני צוללנים במקביל אל אותה המערכת יחד עם הציוד לו הם זקוקים. כך יכול הצולל לרתך מערכות לחימה מתחת למים ולא לדאוג לגבי העומק בו הוא פועל, האוויר שהוא נושם והטמפרטורה מסביבו.

המערכת ייחודית לזרוע הים, ובהתאם לכך ילת"ם היא הגורם היחיד בארץ שיכול לפעול באופן מבצעי בעומקים כה גדולים. "הצלילה מנוהלת מהספינה כדי שהצולל יתרכז במשימה ויספיק להשלים אותה", מספר אחראי הלחימה של היחידה, רנ"ג מוני גדי. "ההכנה המנטאלית העיקרית למשימות איתן היחידה מתמודדת היא הניסיון, ולכן ההכשרה לצלילות המבצעיות אינטנסיבית וארוכה. הדרישה הבסיסית מהצולל היא שתהיה לו היכולת להביא את הפתרון הכי טוב בזמן הקצר ביותר. אנחנו פועלים במדיום מסוכן, ולכן המקצועיות שלנו היא הכרח".

חיל הים פעמון צלילה 2

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו