כיסונים ממולאים בבשר טחון

את הכיסונים ניתן למלא בירקות מגורדים ומאודים, הכיסונים בטיגון לא סופגים שמן , היות והשמן חם והטיגון מהיר , אפשר במקום לטגן, לאפות בתנור חם בטמפ' של 180 מעלות כ- 30 דקות עד להזהבה,יש הבדל במרקם הכיסונים בין טיגון לאפיה , אבל שניהם טעימים מאוד

חומרים

לבצק

2.5 כוסות קמח

1 שקית א אפיה

1 כפית שטוחה מלח

50 גר' מרגרינה חתוכה לקוביות

¾ כוס מים קרים

למילוי

300 גר' בשר טחון

2 בצל יבש גדול קצוץ

מעט שמן לטיגון הבצל

מלח

פלפל שחור

½ כוס מים חמים

1 גזר מגורד

¼ כרוב חתוך לרצועות דקות

1 כוס יין אדום יבש

מעט צנוברים (לא חובה)

שמן לטיגון

kisonim_1-604x270

הוראות הכנה

הכנת הבצק

לשים בקערה את הקמח , א האפיה, מלח ואת קוביות המרגרינה, לשפשף בשתי הידיים את המרגרינה עם הקמח לתערובת פירורית אחידה, להוסיף את המים בהדרגה, ללוש לבצק אחיד , לכסות ולהשאיר בצד.

הכנת המילוי

להשחים את הבצל הקצוץ במחבת גדולה, להוסיף את הבשר הטחון ולערבב היטב כדי לפורר את הבשר, להוסיף מעט מים חמים, לערבב מידי פעם, להוסיף מלח, פלפל שחור לערבב ולהמשיך לבשל על אש בינונית, לאחר כ- 15 דקות להוסיף את הגזר , הכרוב והצנוברים ולאחר מכן את כוס היין, לבשל עוד כ- 30 דקות , לטעום לתקן תיבול ולכבות.

לחלק את הבצק לשניים, לקחת חלק אחד ולרדד על משטח מקומח, לקרוץ עיגולים בגודל כוס בינונית, לשים מילוי לקפל לחצי להדק ולאחר מכן לעבור על שולי הכיסון עם קצה המזלג לסגירה טובה.

לחמם שמן חם במחבת, ולטגן את הכיסונים כ- 1 דקה מכל צד (אולי אפילו פחות) עד שהכיסונים מזהיבים.

kisonim_2 kisonim_5-300x224 kisonim_4-300x224

למתכונים נוספים לחצו כאן

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
2 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

חייב לטגן ? אני מעדיפה בלי שמן.
אולי בתנור זה יעבוד?

בהחלט אפשרי לאפות.
הברישי בשמן או רססי ספרי שמן ואפי בתנור מחומם עד להשחמה.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו