כיסונים ממולאים בבשר טחון

את הכיסונים ניתן למלא בירקות מגורדים ומאודים, הכיסונים בטיגון לא סופגים שמן , היות והשמן חם והטיגון מהיר , אפשר במקום לטגן, לאפות בתנור חם בטמפ' של 180 מעלות כ- 30 דקות עד להזהבה,יש הבדל במרקם הכיסונים בין טיגון לאפיה , אבל שניהם טעימים מאוד

כתבות נוספות בנושא:

האדמו''ר מסקולען ירושלים במעונו של גאב"ד ירושלים
שמחת הנישואין לבן רב קהל חסידים טבריה ובת אב"ד מאקווא נתניה
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
החל מחזור 23 לעידוד כתיבת חידו"ת שע"י ממלכת התורה 'וכתבתם'

חומרים

לבצק

2.5 כוסות קמח

1 שקית א אפיה

1 כפית שטוחה מלח

50 גר' מרגרינה חתוכה לקוביות

¾ כוס מים קרים

למילוי

300 גר' בשר טחון

2 בצל יבש גדול קצוץ

מעט שמן לטיגון הבצל

מלח

פלפל שחור

½ כוס מים חמים

1 גזר מגורד

¼ כרוב חתוך לרצועות דקות

1 כוס יין אדום יבש

מעט צנוברים (לא חובה)

שמן לטיגון

kisonim_1-604x270

הוראות הכנה

הכנת הבצק

לשים בקערה את הקמח , א האפיה, מלח ואת קוביות המרגרינה, לשפשף בשתי הידיים את המרגרינה עם הקמח לתערובת פירורית אחידה, להוסיף את המים בהדרגה, ללוש לבצק אחיד , לכסות ולהשאיר בצד.

הכנת המילוי

להשחים את הבצל הקצוץ במחבת גדולה, להוסיף את הבשר הטחון ולערבב היטב כדי לפורר את הבשר, להוסיף מעט מים חמים, לערבב מידי פעם, להוסיף מלח, פלפל שחור לערבב ולהמשיך לבשל על אש בינונית, לאחר כ- 15 דקות להוסיף את הגזר , הכרוב והצנוברים ולאחר מכן את כוס היין, לבשל עוד כ- 30 דקות , לטעום לתקן תיבול ולכבות.

לחלק את הבצק לשניים, לקחת חלק אחד ולרדד על משטח מקומח, לקרוץ עיגולים בגודל כוס בינונית, לשים מילוי לקפל לחצי להדק ולאחר מכן לעבור על שולי הכיסון עם קצה המזלג לסגירה טובה.

לחמם שמן חם במחבת, ולטגן את הכיסונים כ- 1 דקה מכל צד (אולי אפילו פחות) עד שהכיסונים מזהיבים.

kisonim_2 kisonim_5-300x224 kisonim_4-300x224

למתכונים נוספים לחצו כאן

הכתבות המעניינות ביותר

רבבות במעמד סיום המחזור השני של 'הדף היומי בהלכה' של 'דרשו' בארנה • שידור חי
המתווה שהוצג לגנץ: אביתר תמורת חומש; בימין תוקפים - "הסכמים יש לכבד"
מעמד 'כבוד חכמים ינחלו' לאברכי כולל להוראה ויז'ניץ עפולה
הפיצוץ בחתונה: מתקן קונפטי ששולבו בו זיקוקים הביא לפציעתם של הצעירים
המקובל רבי ציון בוארון ערך תפילת שובבי"ם בכולל "זוהר השלום" באשדוד
האדמו"ר מנדבורנה ירושלים במעמד פתיחת הכולל בבית מדרשו בבני ברק
שלג כבד מכסה שוב את החרמון; 20 ס"מ נוספו במפלס התחתון • צפו
הרמב"ם היומי • ספר קרבנות הלכות תמורה פרק ד' • צפו
הפינה היומית: שתי דקות על כיבוד הורים עם הרב אהרן רוט • צפו
עִנְבֵי הַגֶּפֶן בְּעִנְבֵי הַגֶּפֶן • שמחת התנאים לנכדת האדמו"ר מוואסלוי
המאמץ הדיפלומטי: מקרון נפגש תוך 36 שעות עם פוטין, זלנסקי ושולץ
רוסיה תפתח בתרגיל ענק בבלארוס; ארה"ב שולחת אלפי חיילים • צפו
דינר לטובת ישיבת באבוב בני ציון • גלריה
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ט' באדר א' ה'תשפ"ב
גדולי תורה ורבני עולם התשובה באו לאחל מזל טוב בחתונת בת הרב יגאל כהן • גלריה
פריצת דרך בהפקת אנרגיה: כור גרעיני ניסיוני בבריטניה שבר שיאים
תיעוד: האדמו"ר מסאדיגורה ירושלים בציון הרשב"י במירון
0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
2 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

חייב לטגן ? אני מעדיפה בלי שמן.
אולי בתנור זה יעבוד?

בהחלט אפשרי לאפות.
הברישי בשמן או רססי ספרי שמן ואפי בתנור מחומם עד להשחמה.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו

Hide picture