רול בשר וירקות, קל להכנה ותמיד נראה חגיגי

את הרול הזה אני אוהבת במיוחד, קל להכנה ותמיד נראה חגיגי , ניתן להגיש כמנה עיקרית עם סלטים, מנת פתיחה או תוספת. מקילו בצק עלים יוצאים 3 רולים, כל רול נחתך לכ- 6 רצועות, בד"כ אני מכינה 2 רולים,את המלית שנותרה, מקפיאה לפעם הבאה.

חומרים

1 קג' בצק עלים מופשרrol-basar_2

למלית בשר

כ- 300 גר' בשר טחון

2 בצלים גדולים קצוצים דק

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית פפריקה מתוקה

2 כפיות פפריקה חריפה

1 כפית מלח

½ כוס מים חמים

1 כוס יין אדום יבש

מעט שמן לטיגון

למלית הירקות

2 גזר מגורדrol-basar_1-604x270

2 קישואים מגורדים

1 בצל יבש קטן חתוך לרצועות דקות

¼ כרוב חתוך רצועות דקות

1 כפית מלח

למריחה על הרול – 1 ביצה

מעט שומשום לפיזור

הוראות הכנהrol-basar_3-300x224

הכנת מלית הבשר

לשים במחבת מעט שמן ולהוסיף את הבצל הקצוץ ולהשחים, לערבב מידי פעם שלא ישרף, להוסיף את הבשר הטחון ולערבב היטב שלא יהיו גושים, לבשל ולערבב מידי פעם כ- 15 דקות לאחר מכן להוסיף את המים החמים ואת התבלינים לערבב ולהמשיך לבשל עד שכמות הנוזל הצטמצמה ל1/3 להוסיף את היין לערבב ולבשל עד לצמצום הנוזלים.

הכנת הירקות

לשים במחבת את כל הירקות המגורדים, לאדות ולערבב מידי פעם על אש לא גבוהה שהירקות לא ישרפו, לאחר כ-10 דקות להוסיף את המלח ולכבות את האש.

את מלית הבשר להכניס לקערה ולהוסיף לתוכה את הירקות, לערבב ולהניח בצד.

לקחת את הבצק עלים לשטח אותו לשים לאורכו את המלית ולגלגל, כך להכין רול נוסף מקילו בצק ניתן להכין 3 רולים, למרוח בביצה , פזר מעט שומשום ,להכניס לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות לכ- 30 דקות או עד שהרול הופך לצבע זהוב יפה.

לעוד מתכונים לחץ כאן

מיוחד: מתכון לכיסונים ממולאים בבשר טחון

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו