מבשלים לכם שבת • 3 מתכונים מנצחים לשלש סעודות

JDN מגיש: 3 מתכונים מוצלחים וקלים להכנה שישדרגו את שולחן השבת שלכם. והשבוע: מפרום מסורתי לסעודה ראשונה, סלט מטבוחה פיקנטי לסעודה שניה ועוגת בננות וקוקוס מפתיעה שתחתום לכם את השבת לסעודה שלישית

סעודה ראשונה –

מפרום מתפוחי אדמה ובשר אפוי בתנור – קל להכנה וללא טיגון

מאכל טריפוליטאי מסורתי העשוי מבשר בקר וירקות, המתובל בתבלינים שונים.

מתכון למפרום בתנור

תבנית פיירקס או תבנית אלומיניום חד פעמית מלבנית בגודל 22X31.

מצרכים:

4 תפוחי אדמה בינונייים-גדולים קלופים חתוכים לאורך לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ

לרוטב עגבניות: 2 כפות שמן זית, 400 גרם עגבניות קלופות מרוסקות מקופסת שימורים, 2 כפות מלאות רסק עגבניות, 2 שיני שום כתושות/מגורדות, כפית מלאה מלח, רבע כפית פלפל שחור.

לתערובת הבשר: 500 גרם בשר בקר טחון, 1 בצל בינוני, שן שום, חצי כוס עלי פטרוזיליה, 1 ביצה, כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מרתיחים מים בסיר ומבשלים את פרוסות תפוחי האדמה במשך 10 דקות ומסננים.

-מערבבים בקערה את החומרים של רוטב העגבניות (אין צורך לבשל).

-מניחים במעבד מזון את כל החומרים של תערובת הבשר וטוחנים (למי שאין מעבד מזון ניתן לגרד את הבצל והשום, לקצוץ דק את הפטרוזיליה ולערבב עם יתר החומרים בעזרת כף).

-משמנים תבנית ומניחים את פרוסות תפוחי האדמה. מעל כל פרוסה יוצקים שכבה עבה של תערובת בשר. מעל מכסים בפרוסה נוספת של תפוח אדמה (כמו סנדוויץ'). יוצקים את רוטב העגבניות מעל ומשטחים. עוטפים בנייר אלומיניום (כסף) ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות במשך 45 דקות. מסירים בזהירות את נייר הכסף ואופים כ-30 דקות נוספות.

מפרוםסעודה שניה –

מתכון למטבוחה ביתית מהירה וטעימה

מתכון למטבוחה

מצרכים:

3 כפות שמן זית

3-4 שיני שום כתושות

400 גרם (משקל נקי) קופסת שימורים של עגבניות קלופות חתוכות (לא מרוסקות)

חצי גמבה אדומה מגורדת

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק (לא חובה)

תיבול: חצי כפית מלח, כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה סוכר, רבע כפית שטוחה פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן זית על אש בינונית. מוסיפים שום ומערבבים כחצי דקה (זהירות שהשום לא יישרף). מוסיפים עגבניות חתוכות, גמבה מגורדת ופלפל ירוק חריף. מתבלים במלח, פפריקה, סוכר ופלפל שחור ומערבבים.

-מבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות. יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם.

סעודה שלישית –

מתכון לעוגת בננות עם קוקוס ונגיעות שוקולד

עוגת בננות וקוקוס

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

1 ביצה

חצי כוס סוכר

שליש כוס שמן

בננה וחצי בשלות מעוכות

שליש כוס מים מעורבבים עם כף מיץ לימון טרי

כוס קמח  לבן

כפית אבקת אפיה

חצי כפית אבקת סודה לשתיה

חצי כוס קוקוס טחון

50 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בקערה קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה וקוקוס.

-בקערה נפרדת מערבבים (בעזרת כף/מטרפה) את הביצה עם הסוכר. מוסיפים שמן, בננות, מי לימון ומערבבים. מוסיפים את קערת הקמחים ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי אחרת מרקם העוגה עלול להיפגע). מקמחים קלות את השוקולד הקצוץ ומוסיפים לתערובת ומערבבים ערבוב קל.

-יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך 30 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.

למתכונים נוספים לחץ כאן

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

תוווודה לכם!!!
עזר מממממממממממממממממממממאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
נחמי-מבינה בשבתות ומועדים.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו