מתכון לתפוחי אדמה עם שמן זית, שום, עשבי תיבול ופירורי לחם – תוספת מנצחת לכל ארוחה
מצרכים:
שקית תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה – "תפוחי אדמה למיקרוגל" (750 גרם)
3 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
2 כפות עלי פטרוזיליה/כוסברה קצוצים (מומלץ לשלב)
שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
שליש כוס פירורי לחם
*לרגישים לגלוטן- ניתן להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן או לוותר על פירורי הלחם.
אופן הכנה:
-חוצים את תפוחי האדמה. מניחים את חצאי תפוחי האדמה בסיר ושופכים מעל מים רותחים באופן שיכסה אותם. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד לריכוך חלקי. מעבירים למסננת ושוטפים במי ברז.
-מחממים תנור ל200 מעלות.
-מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את תפוחי האדמה. מערבבים בקערית שמן זית, שום, עלים קצוצים, מלח ופלפל. שופכים את התערובת על תפוחי האדמה ומערבבים היטב. מפזרים מעל פירורי לחם ומערבבים.
-מכניסים לתנור במשך כ-30 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים ומזהיבים.