רך. פריך. חם. פרוסות קישואים בתנור – תוספת בריאה וטעימה לארוחת הצהרים

קישוא פריך? מעדן! פרוסות קישוא בציפוי פירורי לחם פריכים אפויות בתנור ישדרגו את ארוחת הצהרים שלכם עם קראנצ'יות טעימה במיוחד.

פרוסות קישואים פריכות אפויות בתנור

קישואים בציפוי פריך

מצרכים:

3-4 קישואים בינוניים חתוכים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ (עם או בלי קליפה)

2 כפות שמן זית

שליש כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

1 ביצה (*לרגישים –  ניתן לוותר על הביצה- ראו הערה בסוף המתכון)

3/4 כוס פירורי לחם

כפית תבלין צ'ילי חריף

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-מניחים בקערה את פרוסות הקישואים ומתבלים היטב בשמן זית, מלח ופלפל שחור.

-מניחים בקערית ביצה וטורפים אותה בעזרת מזלג.

-בצלחת נפרדת מערבבים את פירורי הלחם עם הצ'ילי החריף.

-טובלים כל פרוסת קישוא בביצה ולאחר מכן בציפוי פירורי הלחם משני הצדדים ומניחים על נייר האפיה המשומן (טיפ לחסכון בזמן: ניתן לערבב את פרוסות הקישואים עם הביצה ואז נשאר לצפות רק בפירורי לחם).

-אופים בתנור במשך 25-30 דקות. הופכים בזהירות צד ואופים 5-10 דקות נוספות, עד להזהבה.

*לרגישים – ניתן לוותר על הביצה, להוסיף כף שמן זית נוספת (סה"כ 3 כפות) ולצפות כל פרוסת קישוא ישירות בפירורי הלחם.

ניתן להגיש לצד 2 מטבלים:

מטבל יוגורט (חלבי): מערבבים חצי מיכל יוגורט (100 מ"ל), עם חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

מטבל אלף האיים (פרווה): מערבבים 2 כפות מיונז עם כף שטוחה קטשופ.

קישואים בציפוי פריך

 למתכונים נוספים לחץ כאן

 

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו