הילדים לא אוהבים לאכול ירקות ופירות? ההמצאה החדשה הזו בוודאי תסייע בחינוך למזון בריא ועשיר בוויטמינים, פיתוח חדש של חוקרי מו"פ (מחקר ופיתוח) ערבה תיכונה וצפונית, מלפפון אפריקאי- 'קיוואנו', פרי אקזוטי חדש, המכיל וויטמיןC וסיבים תזונתיים בטעם מתקתק המזכיר טעם הבננה.
בהשוואה למלפפון הרגיל, הנחשב לירק, מבחינה קולינרית מוגדר המלפפון החדש כפרי אקזוטי, בעל טעם מתוק במיוחד והחקלאים מקווים שצורתו וטעמו יצרו עניין בקרב הדור הצעיר הממעיט באכילת מלפפון מסורתי. ה'קיוואנו' יוצג לראשונה, בתערוכה החקלאית הגדולה, שתתקיים בתחנת "יאיר" בחצבה, מרכז המו"פ (מחקר ופיתוח) החקלאי בערבה תיכונה וצפונית ב- 1-2 בפברואר 2017.
את פרוטוקול גידול המלפפון, יעבירו החוקרים במו"פ ערבה תיכונה, לחקלאי הערבה לגידול נרחב ולשיווק לייצוא, כנראה בשנה הבאה, כחלק ממציאת פתרונות לגידולים חקלאיים נוספים, מלבד הפלפלים.
רבקה אופנבך, מנהלת תחום ירקות במו"פ ערבה תיכונה אומרת: "לאחר מחקר מעמיק, אקלמנו את מלפפון ה'קיוואנו' בחממות המחקר החקלאי של מו"פ ערבה תיכונה, בניסיון להפיק ממנו פרי ייחודיי מתוק, העשיר בסיבים תזונתיים, בריא וטעים". לדבריה, בשל מראהו וטעמו גם הילדים יבקשו לאכול 'קיוואנו'.
מקור ה'קיוואנו' בדרום אפריקה. הוא מאופיין בצורתו החיצונית המזכיר גרסה פרה-היסטורית של מלפפון וזכה לכינוי 'מלפפונו-זואורוז'. צבע קליפתו כלפי חוץ בגוון צהוב- כתום והפנים מכיל גוון צהוב המכיל ציפה ירוקה בשרנית המקיפה את גרעיני המלפפון ממש כפי שאנחנו מכירים במלפפון רגיל. בכל 100 גר' מלפפון 'קיוואנו' מכיל 40% מהתצרוכת היומית של ויטמין C וקליפתו ניתנת לאכילה עשירה גם כן בוויטמין C ובסיבים תזונתיים.
![?????????????](http://www.jdn.co.il/wp-content/uploads/2017/01/קיוואנו-בשל-מיועד-לאכילה-צילום-באדיבות-מופ-ערבה-תיכונה-750x452.jpg)
![?????????????](http://www.jdn.co.il/wp-content/uploads/2017/01/קיוואנו-בשל-בחממות-מופ-ערבה-תיכונה-וצפונית-צילום-באדיבות-מופ-ערבה-תיכונה-750x451.jpg)
מה זה שם ? דוקרנים כמו סברס ?