מרק גריסים
מתכון למרק גריסים וירקות קל להכנה וטעים
מצרכים (כמות 4-5 מנות):כוס גריסי פנינה שטופים היטב ומסוננים
בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
גזר בינוני חתוך לקוביות קטנות
תפו"א בינוני חתוך לקוביות קטנות
קישוא בינוני חתוך לקוביות קטנות
חצי כוס עלי פטרוזיליה/כוסברה קצוצים (מומלץ לשלב)
6 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, חצי כפית כורכום, כפית גדושה מלח, שליש כפית כמון (לא חובה), רבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה:-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום, קוביות גזר, תפו"א, קישוא וגריסים ומערבבים.
-מוזגים מים רותחים ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות. מוסיפים את עלי הפטרוזיליה ומתבלים באבקת מרק, כורכום, מלח, כמון ופלפל שחור. מבשלים 7 דקות נוספות.
*הערה: אם לטעמכם המרק סמיך מידי- ניתן להוסיף עוד מים רותחים לפי הצורך ולתקן תיבול בהתאם.
קרדיט: www.10dakot.co.il