המתכון היומי: מרק בצל צרפתי מהביל ליום גשום

הסערה החורפית בעיצומה וזה בדיוק הזמן להעמיד על האש סיר עם מרק בצל צרפתי

חומרים

למרק-
6 בצלים בינוניים
50 גרם חמאה (חצי חבילה)
2 כפות קמח
כוס וחצי יין לבן
8 כוסות ציר ירקות
ענף טימין
אגוז מוסקט (לא חובה)
פלפל שחור ומלח

להגשה-
בגאט או מאפה אחר, גבינה צהובה וקרוטונים

אופן ההכנה

מחממים היטב סיר כבד, ושופכים את כל הבצלים פנימה. בהתחלה מערבבים על ריק, כדי שיתרככו ומאוחר יותר נוסיף את החמאה.

בשלב הזה הסיר מלא בבצלים, המטרה היא לבשל את הבצלים באידוי איטי על להבה בינונית עד שיזהיבו. צריך להקפיד על חום לא גבוה מדי, ערבוב תדיר וסבלנות. מקרמלים את הבצל במשך כ 10 דקות.

מוסיפים את החמאה- חותכים אותה לקוביות, מוסיפים לסיר ומערבבים טוב. מקרמלים את הבצל עם חמאה כמשך כשעה.

מוסיפים את הקמח ומערבבים כדי שלא יהיו גושים.

מוסיפים את היין ומחכים שייספג ויתאדה עד שהעיסה נהיית סמיכה ועשירה בטעמים.

מוסיפים את ציר הירקות או המים.

המרק לא צריך הרבה תיבול, מספיק ענף טימין, מלח, פלפל, ורבע כפית אגוז מוסקט טחון.

הגשה-

פורסים בגט לאלכסונים, מניחים עליהם המון גבינה (גבינה צהובה ומוצרלה במקרה שלנו), ומכניסים לתנור שחומם מראש למצב גריל.

המתכון באדיבות אתר 'קול כבודה'

הכתבות המעניינות ביותר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו