כחלון מנסה להצטדק: "אני עומד כצוק איתן בשמירה על הדמוקרטיה"

במקביל להפגנת עובדי התאגיד, מסר שר האוצר הצהרה לתקשורת במהלכה הבהיר: "לא תהיה שום השפעה פוליטית על התאגיד". כחלון הסביר מדוע הסכים לפשרה. "ההסכם הזה מנע את חוק הפיקוח על התקשורת שהטיל מורא"

שר האוצר משה כחלון התייחס אחר הצהריים לסיכום הפשרה שהושג בינו לבין ראש הממשלה בנימין נתניהו בסוגיית תאגיד השידור הציבורי. במסיבת עיתונאים שערך בנושא אמר כחלון כי "מאז שנכנסתי לתפקיד אני עומד כצוק איתן לשמירה על הדמוקרטיה, בית המשפט העליון ועל כספי ציבור. ההסכם מבטיח את חופש העיתונות ואת חופש הביטוי".

כחלון אמר עוד כי "המאבק בימים האחרונים היה מאבק על עקרונות, לא היה מאבק על אגו. במסגרת ההסכם לא תהיה שום השפעה פוליטית. הפוליטיקאים מרוחקים בצורה חד-משמעית, לא תהיה נגיעה לפוליטיקאים. שמרנו על היקפים חסרי תקדים בסכומים ליצירה ישראלית, להפקות המקור, לגופים שכולם חשובים לנו. התאגיד יוקם, אין הדחה של ראשי התאגיד".

כחלון התייחס גם לחוק הפיקוח על התקשורת שאותו התכוון נתניהו להביא לאישור הכנסת ואמר כי "לא יהיה חוק פיקוח על התקשורת, ההסכם הזה מנע את חוק הפיקוח על התקשורת – חוק שהטיל מורא על עיתונאים רבים ובצדק. לצערי היו בעלי עניין שניסו להחריף את המשבר, זה אולי נחמד וטוב לפוליטיקאים אבל זה לא טוב לכלכלה ולציבור בישראל".

עשרות מעובדי התאגיד הפגינו מחוץ לקריית הממשלה בתל אביב בזמן מסיבת העיתונאים של כחלון, ואף חסמו בשלב מסוים את צומת עזריאלי. בתאגיד הביעו זעם בעקבות הסיכום בין נתניהו לכחלון. בתגובה לדברים נאמר כי "מועצת תאגיד השידור הישראלי, כאן, מתנגדת נחרצות להסכם בין שר האוצר לראש הממשלה.משמעות המתווה היא הקמת גוף מפוצל שלא יכול לאחד משאבים בצורה יעילה וחסכונית כפי שתוכנן ושהתוצאה שלו היא זריקת כספי ציבור לשווא".

עוד נאמר בתגובה כי "מועצת התאגיד תגן על העיתונאים ואנשי החדשות המצוינים של תאגיד כאן, אשר עזבו מקומות עבודה והתייצבו לדגל על מנת להביא שידור ציבורי איכותי, פלורליסטי ועצמאי לאזרחי ישראל, כדי לשמור על זכויותיהם ועצמאותם. אנו קוראים לשומרי הסף, היועץ המשפטי לממשלה ומבקר המדינה, להגן על האינטרס הציבורי ועל זכויות העובדים".

חופש הביטוי? עובדים מאיימים בעתירה לבג"ץ נגד פשרת התאגיד

בהודעה הרשמית על סיום המשבר נמסר: "ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושר האוצר, משה כחלון, אימצו את מתווה הפשרה שגיבשו מנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד, ומנכ"ל משרד התקשורת, מומו פילבר, בליווי השרים יריב לוין וצחי הנגבי. שעיקריה: השידור הציבורי ייצא לדרך חדשה באמצעות התחלת שידורי תאגיד השידור הציבורי והקמת תאגיד לחדשות ואקטואליה.

"לצורך כך יוקם תאגיד נפרד לחדשות ואקטואליה, במתכונת חברות החדשות בערוצים המסחריים. הסדרי בחירת הנהלתו והמועצה שתפקח עליו יהיו במתכונת זהה להסדרים שקבועים היום בחוק בנוגע לתאגיד 'כאן'. תאגיד החדשות החדש יפעל במבנה, בתקנים ובשכר של חטיבת החדשות של התאגיד".

"משרד האוצר יגבש הסדרי פרישה לעובדי רשות השידור שלא ימשיכו בתאגיד החדשות ולעובדי התאגיד שלא ישולבו בו. במסגרת פשרה זו ישמרו מסגרות התקציב. חוק הפיקוח על התקשורת יוקפא ולא יקודם בשלב זה. ההסדר קיבל את אישור היועמ"ש לממשלה ואנשיו. לצורך עיגון המתווה בחקיקה ולבקשת היועמ"ש תחילת שידורי התאגיד תידחה בשבועיים. ממלא מקום שר התקשורת השוהה בחו"ל שותף ועודכן לאורך כל שלבי הדיונים וגיבוש מתווה הפשרה".

מתווה הפשרה בתאגיד: יקימו חטיבה נפרדת לחדשות

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו