מבשלים לפסח: תוספת ללא תפו"א וביצים? יש דבר כזה

פסח בפתח ובבתים מסויימים כבר התחילו עם הבישולים לחג. השפית יפית שנבי עם מתכונים שיעשו לכן את החג. והיום: לא תאמינו, אבל אפשר להסתדר גם ללא ביצים ותפוחי אדמה

קול כבודה (1)_עמוד_2

חומרים

תוספת ירקות- מתאים לדגים/ עוף:

1 כרישה גדולה.
1 חבילת עלי סלק (מנגולד).
1 חציל.
2 קישואים.
2 גמבות צהובות
2גמבות אדומות.
3 עגבניות.
3 גבעולי טימין.
2 קלחי סלרי.
2/3 כוס שמן זית/ חצי שמן זית וחצי שמן אגוזים.
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט.
1/4 כוס יין לבן או מים.
אופן ההכנה

בתנור קולים את החציל, עגבניות וגמבות עם חצי מכמות השמן זית וטימין עד שהקליפה נחרכת.
בינתיים,
פורסם את הכרישה לפרוסות בעובי אצבע וחצי (בערך).
פורסים את הקישואים.
קוצצים את עלי הסלק גס גם עם הקלח הלבן והסלרי.
מכניסים לסיר עם יתרת השמן ומאדים.
מוציאים את הירקות מהתנור, קולפים וחותכים גס.
מוסיפים לסיר.
יוצקים את היין/ המים.
מתבלים ומבשלים עוד כ15 ד' על אש בינונית.

**טיפ לתוספות לפסח ללא תפו"א**
לשלב ירקות שורש (שורש סלרי, קולורבי, כרישה, לפת וסלק) עם שאר הירקות להעצמת הטעם של התבשיל. במיוחד כשאין בנמצא הרבה תבלינים.

המתכון מתפרסם באדיבות אתר 'קול כבודה'

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו