נתח בשר צוואר.
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי.
1 קולורבי/ לפת.
1 ראש שום.
מלח, פלפל שחור, כורכום.
1/2 חבילת פטרוזיליה.
1/3 כוס שמן זית.
1 כוס מים.
(*אפשר להוסיף סלסילת פטריות פורטובלו)
אופן ההכנה
מרתיחים את הבשר כשעתיים וחצי.
קולפים את הארטישוק הירושלמי, הקולורבי והשום.
חותכים את הארטישוק הירושלמי והקולורבי לקוביות בינוניות.
חותכים את הבשר לנתחים.
במחבת עמוקה מחממים את השמן ומטגנים קלות את שיני השום השלמות.
מוסיפים את התבלינים.
אח"כ את הבשר והירקות.
שופכים את המים פנימה.
מבשלים כ45 דקות על אש נמוכה אחרי רתיחה של 5 דקות.
המתכון מתפרסם באדיבות אתר 'קול כבודה'