תיקון חצות, ברכה על פיל וצריבת דיסקים צרובים • שו"ת הלכתי

לפניכם מגוון תשובות הלכתיות שענה ראש ישיבת כסא רחמים, הגאון רבי מאיר מאזוז שליט"א בקצרה לשאלות תלמידיו • אין בדברים משום הוראת הלכה למעשה וכל אחד ישאל את רבו

מגוון עצום של שאילות בכל הנושאים נשלחים מידי יום לפתחו של ראש ישיבת כסא רחמים, הגאון רבי מאיר מאזוז שליט"א. לפניכם תשובות שענה בקצרה בנושאים שונים. יודגש, כי אין לסמוך על הדברים הלכה למעשה וכל אחד ישאל את רבו.

הלכות אבילות:
שאלה: אדם ששמע שמועה קרובה שמתה אחותו בעיר אחרת ביום ששי ונקברה ביום ראשון, והחל למנות שבעה לעצמו ביום ששמע שהוא יום חמישי בשבוע ולא נסע לבית אחותו, ובאותו יום שהתחיל לשבת שבעה שאל ת"ח אחד האם עליו לשבת שבעה שלמים מיום חמישי עד יום רביעי שאחריו או שיסיים ביום שבת עם שאר האבלים. והלה ענה לו שאינו צריך למנות שבעה לעצמו אלא הוא יוצא ביום שבת כאילו התחיל את השבעה ביום הקבורה. אחרי שעברו שלושים יום, נודע לו שאותו ת"ח טעה בהוראה זו. האם כעת יש לו להשלים מה שהחסיר, או שצריך להתחיל שבעה מחדש?

תשובה: עיין בספר יקרא דחיי (סי' ס"ג העדה 13) שהביא מהחזון איש יו"ד (סוס"י רי"ב) דאפילו זלזל בששת הימים הראשונים וישב רק ביום השביעי, נפטר על ידי זה מלשבת שבעת ימי אבלות. ע"ש. וכ"ש בנ"ד שלא זלזל כלל, וישב ביום ששמע, רק שהוטעה בדין והפסיק לאחר יומיים. וכ"ש שכבר עברו שלשים. ופשוט.

תיקון חצות:
שאלה: האם כדאי לבחור ישיבה לערוך תיקון חצות, או שבגיל צעיר עדיף לו להיות שקוע אך ורק בלימוד? ומה לעשות אם ראש הישיבה שלו מתנגד לכך?

תשובה: תיקון חצות לוקח לא יותר מעשר דקות. אפשר לעשות בשקט ובצנעה. אם בכל זאת ראש הישיבה מתנגד – לימנע.

שאלה: אדם שעסוק בלימוד ומגיע זמן נקודת חצות, האם יפסיק כדי לומר תקון חצות, שאז עיקר זמן התעוררות הרחמים, או שיאמר תקון חצות רק בסוף הלימוד?

תשובה: בסוף הלימוד עדיף.

נטילת ידיים
שאלה: מים של נטילת ידים שחרית, האם מותר להנות בהם (כגון להשקות בהם את הגינה)?

תשובה: מותרים בהנאה.

ברכת משנה הבריות:
שאלה: בסוף ספר "חזון אליהו" מובא שמרן הגאון רבנו עובדיה יוסף שליט"א הלך פעם ל"גן חיות", ובירך ברכה כשראה "פיל". האם באמת כיום מברכים?

תשובה: כן. מברכים "ברוך משנה הבריות" אם רואהו אחת לשלשים יום. כן כתב בילקוט יוסף ח"ג (עמוד תרט) בשם מר אביו הגאון שליט"א, ושכן המנהג. ע"ש.

עולם הזה:
שאלה: האם מותר להמנע מאכילת מאכלים מסוימים לשם הימנעות מתענוגי עולם הזה?

תשובה: אסור, וכמ"ש בירושלמי סוף קידושין עתיד אדם ליתן דין וחשבון על כל מה שראתה עינו ולא אכל (ועיין קהלת ב' יו"ד). אך אם רוצה להמנע לפרקים מאוכל מסוים לשבור תאות האכילה – אין הכי נמי ותבוא עליו ברכה.

צריבת דיסקים:

שאלה: האם מותר לצרוב מדיסק צרוב?

תשובה: אסור לגנוב מהגנב.

הכתבות המעניינות ביותר

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
5 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

אין על הרב הזה ענק הענקים!!

למה תמיד אומרים הגונב מגנב פטור?

הגונב מהגנב פטור אבל אסור. כלומר הפטור לא מתיר את הגניבה.

לאסתי, הגונב מגנב פטור מתשלומי כפל בלבד

גם הפטור לפי רוב הדעות הוא רק מתשלום כפל, לא מתשלום הגניבה עצמה.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו