Yonatan Sindel/Flash90

סמוטריץ' הגיש חוק לטובת נתניהו שמיהר להגיב: לא זקוק לזה

ח"כ סמוטריץ' הגיש הצעת חוק שקובעת כי הקלטות של איש ציבור לא ישמשו ראיה בהליך משפטי, אך על פי בקשתו של ראש הממשלה משך הח"כ את הצעתו. נתניהו הבהיר שהוא נגד חקיקה מסוג זה שנועדה כביכול לסייע לו, "הוא לא זקוק לזה, האמת תנצח"

ועדת השרים לענייני חקיקה הייתה אמורה להצביע ביום ראשון הקרוב על הצעת חוק שקובעת כי הקלטות של איש ציבור לא ישמשו ראיה בהליך משפטי, אך על פי בקשת ראש הממשלה בנימין נתנו, משכו את הצעת החוק. את הצעת החוק הגישו חברי הכנסת בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי) ודוד אמסלם (הליכוד), והיא מתפרסמת ימים ספורים לאחר פרסום ההקלטות של עד המדינה ניר חפץ.

ממפלגת הליכוד נמסר כי "ראש הממשלה נתניהו שמע הבוקר על החקיקה המוצעת וביקש מיד מיו"ר הקואליציה ח"כ דודי אמסלם לבקש מח"כ בצלאל סמוטריץ׳ שימשוך את החוק". על פי ההודעה, "רה"מ נתניהו הבהיר שהוא נגד חקיקה מסוג זה שנועדה כביכול לסייע לו. רה"מ לא זקוק לזה, האמת תנצח".

ח"כ סמוטריץ' הגיב לבקשה והודיע כי יקפיא את קידום החוק. לדבריו, "החוק שלי לא נועד לעזור לנתניהו אלא לדאוג לסביבת עבודה חברית וקואופרטיבית בשירות הציבורי לטובת אזרחי ישראל. החוק ממילא לא יחול על חקירות רה"מ בהיותו צופה פני עתיד. עם זאת איני רוצה להיכנס לעימות מול רה״מ ולכן אמשוך את החוק ואקדמו בע"ה בעיתוי רגוע יותר".

עוד אמר סמטריץ' כי "‏העובדה שביותר ויותר מעגלים 'אדם לאדם זאב' ואנשים מסתובבים בחשדנות, מקליטים ומוקלטים על כל צעד ושעל, מחפשים אחד את השני בסיבוב ומתכבדים בקלון חברם, היא אסון ליחסי האנוש והחברה. יותר ויותר מערכות יחסים מבוססות על עויינות במקום על חברות, פרגון הדדי ושיתוף פעולה. חברה שמתנהלת בשיימינג וביוש זו חברה מקולקלת שדורשת ריפוי".

בפתיחת ההסבר לחוק נכתב כי מדובר בתיקון לחוק שירות המדינה המכונה "עבירת הקלטה בסתר". לפי התיקון המוצע, מי שהשתמש בתפקידו ובקרבתו והקליט בסתר עובדי ציבור, נבחרי ציבור או בני משפחותיהם ללא ידיעתם או הסכמתם – עובר על חוק הגנת הפרטיות והקלטתו לא תשמש ראיה בבית המשפט.

התיקון מציע סייג וטוען כי במקרה של הקלטות לצורך חשיפת שחיתות, עבירות פליליות או פגיעה בזכויות עובדים, הן יתקבלו בבית המשפט ואולם הן צריכות להגיע לגורמים המוסמכים לטפל בכך ובתוך פרק זמן סביר.

בנוסף הוצע כי מפרסמי ההקלטות ייאלצו לפצות את המוקלטים "ללא הוכחת נזק גם לאחר סיום עבודת מקליט השיחה מכוח חוק הגנת הפרטיות". במידה והתיקון המוצע של סמוטריץ' יתקבל הוא עתיד לחול "על כלל עובדי המדינה, בהם נהגים, מאבטחים ויועצים, הבוחרים להקליט בסתר אדם אחר לכל צורך שהוא, שאינו לשם חשיפת שחיתות, תיעוד דבר עבירה פלילית או פגיעה בזכויות עובדים".

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
1 תגובה
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

התפרץ לדלת פתוחה, הכבוד הזה שמור רק לאמסלמים

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו