Yonatan Sindel/FLASH90

אדלשטיין: "אישרנו בגאווה מניינים כדי שיכולו לשמוע קול שופר וכל נדרי" • צפו

שר הבריאות אמר יממה לפני כניסת ההגבלות לתוקף כי "בלי שיתוף פעולה של האזרחים אין לנו דרך להצליח בהורדת התחלואה". עוד הזהיר: "ייתכן שנאריך את הסגר או שנהדק אותו". פרופ' לוי: "אנחנו הולכים לסגר קשה וכואב כדי להוריד את רמת התחלואה"

שר הבריאות יולי אדלשטיין ומנכ"ל משרד הבריאות חזי לוי מסרו היום (חמישי) תדרוך לקראת הסגר שיחל מחר בשעה 14:00. אדלשטיין השיב לביקורת על מערכת הבריאות והממשלה וטען: "לכל החלטה שמתקבלת, גם אם היא מאוד קשה, יש הצדקה רפואית אפידמיולוגית ברורה". הוא קרא לציבור לשמור על ההנחיות: "לא הגזמנו עם הדיבורים על המצב הקשה של הצוותים הרפואיים".

אדלשטיין אמר בראשית דבריו: "אנחנו מתקרבים ליום הכיפורים, ימים שבהם לא רק הציבור החרדי מגיע לבתי הכנסת. כדי להתחשב בכך אישרנו בגאווה מניינים עם כל הדרישות של התו הסגול, על מנת שגם השנה יוכלו אזרחי ישראל היהודים לשמוע קול שופר וכל נדרי. לכן, הייתי מציע שכל אחד ישאל במקום למה אפשר להתפלל – שכל אחד ואחת ישאלו את עצמם מה אני אישית יכול לעשות על מנת שההגבלות האלה יצליחו וכולנו ביחד נראה נתוני תחלואה שונים".

ההחרגות וההגבלות: הממשלה אישרה את תקנות הסגר שיחל מחר ב-14:00

"על הציבור לשמור על ההנחיות – או שהתוצאה תהיה המשך ההגבלות", הבהיר השר. אדלשטיין הוסיף: "יש שתי אפשרויות – לעסוק עוד ועוד בטעויות או להתחיל לתקן. אני בוחר לתקן. אחרי שנצא מהמצב הקשה שאנחנו נמצאים בו – יהיה הרבה זמן לחשבון נפש".

אדלשטיין התייחס לתחלואה כתוצאה מפתיחת מערכת החינוך. "ב-1 בספטמבר נפתחו בתי ספר ברחבי הארץ. עוד לפני זה בחלק מן המגזר החרדי נפתחו גם כן בתי הספר והישיבות. לא קשה לראות את העלייה הדרמטית במספרי החולים והמאומתים", אמר. "מספיק להזכיר שגם היום אנחנו בנתונים של אלפי חולים בבתי ספר והגנים, עשרות אלפי מבודדים ברחבי הארץ גם מן הצוותים והתלמידים. יש לי נתונים מדויקים. זה לא תורם פרט לדעת שכל החלטה, גם אם היא קשה – יש לה הצדקה בריאותיתי אפידמיולוגית ברורה".

לדברי אדלשטיין, "אני לא נוהג לרמות ולשקר לציבור, יכול להיות שזה ייקח זמן או שנצטרך להדק את הסגר עד שנראה ירידה בתחלואה. אנחנו רוצים לראות כמה ערוכים נהיה מבחינת קטיעת שרשראות ההדבקה, מה תהיה התנהגות הציבור וגם רוצים להיות בטוחים שהציבור לא יתבלבל מהנתונים".

אדלשטין הוסיף: "שמעתי שיש רופאים מומחים שאומרים שאין היגיון אפידמיולוגי בכלל לשמור על 500 מטרים מן הבית. יש היגיון חברתי-ניהולי ברור מאוד בהנחיה הזו ואני קורא לכולם לשמור עליה. כי בלי זה כולנו נבקר את המשפחות, נטייל ברחבי הארץ ונלך לפארקים. התוצאה תהיה המשך של אותן מגבלות".

הממשלה אישרה: ד' מינים ו'כפרות' – גם מחוץ ל-500 מטר; תפילה רק ליד הבית

מנכ"ל משרד הבריאות אמר: "יש עומס רב על מערכת האשפוז. כולנו מדברים על קטיעת שרשראות הדבקה". הוא הדגיש כי "ככל שעולה מספר המאומתים מדי יום, ככל שנבנה מערכת קטיעה, כפי שנעשה בימים אלה ע"י פיקוד העורף ומערכת הבריאות, לא נוכל להגיע לכל כך הרבה חולים מדי יום ולבודד אותם".

"כולנו כואבים את ההחלטות האלה, אבל יחד עם זאת חייבים לעצור את הריצה הזאת על עברי פי פחת", הוסיף פרופ' לוי. הוא תקף את מודל הרמזור של פרויקטור הקורונה: "ההגבלות שנקטנו בהן בשיטת הרמזור לא נתנו את התשובה המספקת, ואנחנו הולכים לסגר קשה והכואב כדי להוריד את רמת התחלואה. ביקורת היא דבר לגיטימי ואנחנו לומדים ממנה, אבל צריך להבין שהמלחמה היא של כולנו ביחד נגד הנגיף ולא אחד בשני".

עוד אמר מנכ"ל משרד הבריאות: "ביקורת היא דבר חיובי ולגיטימי, אנחנו שומעים אותה ולומדים אותה. אבל אנחו צריכים להבין שהמלחמה היא של כולנו ביחד נגד הנגיף, ולא אחד נגד השני. המלחמה מתחילה בהתנהגות של כל אחד מאיתנו. האחריות מתחילה בבית, במסכה, בריחוק, בהגיינה. אין תשובה אחרת לנגיף אלא במניעת התקהלות".

הכתבות המעניינות ביותר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו