עובדי מפעלי ים המלח פתחו בעיצומי אזהרה

במסגרת מאבק עובדי מפעלי ים המלח נגד העסקה שגובשה לאחרונה למכירת כיל לידי פוטאש הקנדית קיימו היום העובדים שביתת אזהרה | הנהלת מפעלי ים המלח פנתה לבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע בבקשה שיוציא צו מניעה נגד ההסתדרות וועד העובדים.

העובדים במפעלי ים המלח, מקבוצת כימיקלים לישראל (כיל), קיימו היום (שני) שביתה "לאות אזהרה", במסגרת מאבקם נגד העסקה שגובשה באחרונה, למכירת כיל לידי ענקית האשלג פוטאש הקנדית.

קרא עוד:

[postim]

בתגובה פנתה הנהלת מפעלי ים המלח לבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע בבקשה שיוציא צו מניעה דחוף נגד ההסתדרות והוועד להפסקת העיצומים, שאותם היא הגדירה כ"פראיים ובלתי מידתיים ומנוגדים לכל דין". הדיון בבקשה יתקיים רק מחר.

במסגרת העיצומים השביתו העובדים את רוב קווי הייצור, מנעו את הכניסה למקום מעובדים המועסקים במיקור חוץ וקיימו גם משמרת מחאה ליד שערי המפעל.

יצוין כי ההסתדרות לא נתנה את אישורה לכך, וצעדם של העובדים נעשה ללא הודעה מראש, עם זאת, הודיעה ההסתדרות על תמיכתה במאבק העובדים נגד מכירת כיל לגורם חיצוני וראשיה, מאיר בביוף ויוסי הובר, השתתפו בהפגנה שקיימו העובדים לפני 10 ימים בכניסה לדימונה, כנגד המהלך.

ראשי ועדי העובדים של כל מפעלי כיל בדרום מפעלי ים המלח, תרכובות ברום, פריקלאס, מגנזיום, מפעלי תובלה ורותם אמפרט צפויים להיפגש כדי לדון באפשרות להרחיב את העיצומים למפעלים אחרים של הקבוצה.

דה מרקר הביאה את דברי יו"ר ועד עובדי מפעלי ים המלח, ארמונד לנקרי, שאמר, לאחר שסמנכ"ל פוטאש הודיע לפני שבועיים על הקפאת העסקה לרכישת כיל. עתה הודיעה החברה שבכוונתה להציע לממשלה עסקה חדשה למיזוג עם כיל. אנו מתייחסים בספקנות להודעות של הממשלה ושל הנהלת כיל המכחישות כאילו התנהלו מגעים רשמיים כלשהם עם חברת פוטאש".

"העיצומים נועדו להבהיר להנהלת כיל ולממשלה שעובדי הקבוצה לא יסכימו לעסקת המיזוג וילחמו בה בכל כוחם עד שתחלוף מן העולם", אמר לנקרי. הוא קרא לראש הממשלה בנימין נתניהו להבהיר שהוא לא ייתן יד "להעברת אוצרות טבע של ישראל לידי גורמים זרים". לפני הבחירות האחרונות נפגש לנקרי עם נתניהו כדי לשכנעו שהממשלה תחזור בה מהעסקה עם פוטאש, אך הפגישה הסתיימה בלא הבנות בנושא.

דה מרקר מביא עוד כי גורמים בהנהלת מפעלי ים המלח טוענים כי עיצומי העובדים, שגרמו אתמול נזק לחברה, אינם קשורים כלל לעסקת המכירה של כיל לפוטאש, "שתהיה או לא תהיה", כדבריהם.

לטענתם, הפעולות שיזם ועד העובדים הם חלק ממאבק שמנהל הוועד בנושא אחר לחלוטין – העברת חלק מתוך סכום הבונוס המיועד השנה לעובדים לקופת הוועד דווקא, ולא לחשבונות העובדים. "אנו עומדים על כך שכל סכום הבונוס השנתי יעבור ישירות לידי העובדים ולא ייכנס לקופת הוועד" אמרו בהנהלה.

עוד הם אמרו כי "הוועד יודע כי סוגיית המיזוג עם פוטאש אינה נמצאת כלל על שולחנם של מפעלי ים המלח או של כיל, אלא, אם בכלל, נתון להכרעתה של הממשלה בלבד".

בתגובה נמסר מהוועד: "דברים אלה של אנשי ההנהלה הם ספין שנועד להסיט את הדיון בעניין המכירה לפוטאש".

הכתבות המעניינות ביותר

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו