לאחר 67 שנים: האם הגיע הסוף לבנייה הערבית הבלתי חוקית?

תכנית מערכתית ראשונה מסוגה לפיתוח כלכלי של אוכלוסיות המיעוטים בישראל, אושרה היום בממשלה • בין פרקי התכנית: תקציבי ענק לתכנון בנייה, סבסוד בנייה לגובה והקמת מבני ציבור • העברת הכסף מותנית בשינוי גורף באכיפת דיני התכנון והבנייה ביישובי המיעוטים

לראשונה בהיסטוריה של מדינת ישראל, אישרה היום הממשלה תכנית מערכתית כוללת לפיתוח כלכלי במגזרי המיעוטים. הפרק הבולט בתכנית עוסק בנושא הבנייה – הפסקת הבנייה הבלתי חוקית ותכנון מסיבי של יחידות דיור ומבני ציבור חוקיים.

את ההצעה יזמו ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שר האוצר, משה כחלון והשרה לשוויון חברתי, גילה גמליאל. התכנית מתייחסת למוסלמים, הנוצרים, הבדואים, הדרוזים והצ'רקסים והיא כוללת תיקון מבני של מנגנוני הקצאה ממשלתיים, במטרה לצמצם פערים ולסייע בפיתוח כלכלי מהיר של באוכלוסייה זו. התכנית גובשה לאחר עבודת מטה יסודית שבוצעה על ידי משרדי האוצר, ראש הממשלה ושוויון חברתי יחד עם נציגי רשויות המיעוטים והחברה האזרחית.

על פי החלטת הממשלה, בתוך 30 יום יובאו בפני השרים המלצות בנושא האכיפה, על ידי צוות של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, שיעסוק בהגברת דיני תכנון ובנייה. ועדת מנכ"לים תבחן את מיקום יחידת האכיפה הארצית, סמכויות, תקציבים ותקנים של היחידה הארצית לאכיפת דיני תכנון ובנייה. כל הכסף לפרק הדיור- תכנון, סבסוד בנייה לגובה והקמת מבני ציבור, מותנה בכך שהממשלה תדון ותאשר את ההמלצות שיובאו בפניה, לאכיפת דיני תכנון ובנייה במגזר המיעוטים.

קרא עוד:
[postim]

במסגרת ההחלטה, נקבעו יעדים מדידים לצמצום פערים ופיתוח כלכלי בתחומי המדיניות השונים: חינוך, תחבורה ציבורית, תשתיות הכבישים, פעולות לעידוד תעסוקה ויזמות, ביטחון הפנים, אכיפת חוק, הרשויות המקומיות, ספורט, שירות קהילתי וסעיפים נוספים. בנוסף, התכנית מקצה משאבים בכדי ליישם את דו"ח צוות 120 הימים להגדלת היצע הדיור ביישובי המיעוטים והיא עתידה לאפשר בינוי של עשרות אלפי יחידות דיור ביישובים מיעוטים.

במשרד ראש הממשלה אומרים כי יישום התכנית צפוי לתרום משמעותית לפיתוח כלכלי של אוכלוסיית המיעוטים, תוך הגדלת שיעורי התעסוקה, שיפור ההישגים הלימודיים, הגדלת תחושת הביטחון האישי ביישובים אלו, שיפור הנגישות לתחבורה ציבורית וחיזוק רשויות המיעוטים.

"ההחלטה גובשה נוכח החשיבות הרבה שהממשלה מייחסת לפיתוח ושילוב כלכלי של אוכלוסיית המיעוטים, לצורך צמצום פערים ושיפור רווחתה של האוכלוסייה עצמה ולמיצוי פוטנציאל הצמיחה של המשק כולו", נמסר.

(צילום אילוסטרציה: נתי שוחט – פלאש 90)

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו