חומרים
לבצק
2.5 כוסות קמח
1 שקית א אפיה
1 כפית שטוחה מלח
50 גר' מרגרינה חתוכה לקוביות
¾ כוס מים קרים
למילוי
300 גר' בשר טחון
2 בצל יבש גדול קצוץ
מעט שמן לטיגון הבצל
מלח
פלפל שחור
½ כוס מים חמים
1 גזר מגורד
¼ כרוב חתוך לרצועות דקות
1 כוס יין אדום יבש
מעט צנוברים (לא חובה)
שמן לטיגון
הוראות הכנה
הכנת הבצק
לשים בקערה את הקמח , א האפיה, מלח ואת קוביות המרגרינה, לשפשף בשתי הידיים את המרגרינה עם הקמח לתערובת פירורית אחידה, להוסיף את המים בהדרגה, ללוש לבצק אחיד , לכסות ולהשאיר בצד.
הכנת המילוי
להשחים את הבצל הקצוץ במחבת גדולה, להוסיף את הבשר הטחון ולערבב היטב כדי לפורר את הבשר, להוסיף מעט מים חמים, לערבב מידי פעם, להוסיף מלח, פלפל שחור לערבב ולהמשיך לבשל על אש בינונית, לאחר כ- 15 דקות להוסיף את הגזר , הכרוב והצנוברים ולאחר מכן את כוס היין, לבשל עוד כ- 30 דקות , לטעום לתקן תיבול ולכבות.
לחלק את הבצק לשניים, לקחת חלק אחד ולרדד על משטח מקומח, לקרוץ עיגולים בגודל כוס בינונית, לשים מילוי לקפל לחצי להדק ולאחר מכן לעבור על שולי הכיסון עם קצה המזלג לסגירה טובה.
לחמם שמן חם במחבת, ולטגן את הכיסונים כ- 1 דקה מכל צד (אולי אפילו פחות) עד שהכיסונים מזהיבים.
למתכונים נוספים לחצו כאן
חייב לטגן ? אני מעדיפה בלי שמן.
אולי בתנור זה יעבוד?
בהחלט אפשרי לאפות.
הברישי בשמן או רססי ספרי שמן ואפי בתנור מחומם עד להשחמה.