מבשלים לכם שבת • 3 מתכונים מנצחים לשלש סעודות

JDN מגיש: 3 מתכונים מוצלחים וקלים להכנה שישדרגו את שולחן השבת שלכם • והשבוע: בצק פילו במילוי פיטריות לסעודה ראשונה, לבבות קישואים לסעודה שניה וגלידה ביתית מפנקת שתחתום לכם את השבת לסעודה שלישית

סעודה ראשונה

מתכון למנה ראשונה שתמיד מצליחה:

בצק פילו במילוי פטריות

בצק פילו ממולא בפטריות

מצרכים (3 רולדות ממלאות בפטריות):

6 דפי פילו (מופשרים שעתיים בחוץ או 12 שעות במקרר)

לתערובת הפטריות:

3 בצלים בינוניים-גדולים

2 סלסלות פטריות טריות קצוצות

2 שיני שום כתושות

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים (לא חובה)

תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, חצי כפית מלח, חצי כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-לפני ההכנה מומלץ לקרוא :.

-מחממים מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות והשום, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים 5-7 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות. מוסיפים עלי פטרוזיליה ומתבלים באבקת מרק, מלח, כמון ופלפל שחור ומערבבים כדקה. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי.

-מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-פורסים דף פילו על משטח עבודה. מברישים את הדף במעט שמן ומעליו מדביקים דף פילו נוסף שגם אותו מברישים בשמן.

-מניחים שליש מתערובת הפטריות לאורך צד אחד של הדף, מקפלים את השוליים ומגלגלים לרולדה. ממשיכים כך עם יתר דפי הפילו לקבלת 3 רולדות.

-מסדרים על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון והתחתון בשמן. אופים במשך 20-25 דקות עד שרולדות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני שאוכלים.

סעודה שניה

 לבבות קישואים – פשטידה קלילה וטעימה להפליא!

תבנית שקעים מסיליקון

מצרכים (12-15 יחידות):2 קישואים גדולים מאוד מגורדים

תפו"א גדול מבושל מעוך לפירה

1 בצל בינוני טחון

1 ביצה

2 כפות שמן זית

3 כפות גדושות קמח מלא/לבן (לרגישים לגלוטן- ניתן לוותר על הקמח אך יש להניח את התערובת כשעה לפחות להתייצבות במקרר לפני שיוצקים לתבנית)

תיבול: כפית אבקת מרק (מומלץ מחומרים טבעיים), מלח ופלפל שחור.

אופן הכנה:-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים היטב תבנית שקעים מסיליקון.

-מערבבים את כל החומרים בקערה ויוצקים לתבנית הסיליקון בגובה 1/2 עד 3/4 מגובה השקע (לא מומלץ שהמאפים יהיו עבים מידי).

-אופים במרכז התנור במשך 45 דקות. מורידים את רשת התנור לתחתית התנור ואופים במשך 10 דקות נוספות.

-מצננים מעט בחוץ (מומלץ להניח על מגבת לחה), הופכים בזהירות את התבנית ומחלצים בעדינות את מהתבנית.

סעודה שלישית

גלידה ביתית בטעם שוקולד-מוקה

גלידה ביתית

מצרכים:

1 מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ"ל)

חבילת שוקולד מריר (100 גרם)

2 כפות מים

1 כף אבקת שוקולית

1 כפית אבקת נס קפה

אופן הכנה:

-שוברים את השוקולד המריר לקוביות ומניחים בקערית מזכוכית, מוסיפים 2 כפות מים וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים. מערבבים עד שמתקבלת תערובת שוקולד חלקה ומצננים.

-מקציפים שמנת מתוקה (או קצפת צמחית) במשך כדקה (חצי הקצפה) ומוסיפים את תערובת השוקולד, אבקת השוקולית ונס הקפה. ממשיכים להקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה.

-מעבירים לקופסת פלסטיק ומכסים. מכניסים למקפיא למשך 4 שעות לפחות.


 

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו