ראש מטה הדיור: "יש ירידה בפועל של 1.5% במחירי הדירות"

את הדברים אמר ראש מטה הדיור, אביגדור יצחקי, בועידת הנדל"ן של 'גלובס' • יו"ר מועצת יש"ע, אבי רואה, משוכנע שהפתרון למצוקת הדיור נמצא מעבר לקו הירוק: "חלק גדול מהפתרונות נמצאים באזור יהודה ושומרון בקרבה גדולה לאזורי הביקוש"

מצוקת הדיור: בצל הנתונים הסותרים על מצב השוק (מדדים שמצביעים על עליה לעומת כאךה שמצביעים על ירידה. ראו עוד כאן) אומר ראש מטה הדיור הלאומי, אביגדור יצחקי, כי "אנחנו עובדים בסך-הכול שנה וחצי, וצריך סבלנות, אבל זה מתחיל. השנה תכננו 111 אלף יחידות דיור, והיעד של מינהל התכנון הוא 105 אלף יחידות דיור. בנושא אשראי עשינו כל שבכיכולתנו על-מנת שבסוף יעבור החוק שמוריד את המע"מ מעלות המכר".

בדברים שנשא בפני באי וועידת הנדל"ן של 'גלובס הוסיף יצחקי: "בסופו של דבר עוד ועוד חברות נכנסות לבנות במסגרת מחיר למשתכן. גם דימרי יעשה זאת. יש מדד אחד מקצועי שקובע שמחירי הדירות ירדו ב 1.2%, ובפועל מדובר ב 1.5%. אנו רואים במקומות שונים ירידות, ואני אומר שהדברים האלה מצביעים על כך שקירור מתחיל להיות עמוק".

בכנס התארח גם ראש מועצת יש"ע, אבי רואה, שטען שהפתרון למצוקה מצוי דווקא מעבר לקו הירוק. "הממשלה הנוכחית נדרשת לבנות הרבה יותר, ובעיקר לקראת שנת החמישים בה אנו נמצאים היום, היא צריכה לקבל החלטות אמיצות. ברצועה הצרה הזו בין אשדוד לחדרה יושבת רוב אוכלוסיית מדינת ישראל. חלק גדול מהפתרונות לדיור ולהורדת מחירי הנדל"ן נמצאים באזור יהודה ושומרון בקרבה גדולה לאזורי הביקוש. הרבה משפחות ובעיקר זוגות צעירים מוצאים את הפתרון לדיור אצלנו, אך לא מספיק", דברי רואה.

הוא הוסיף: "בפן התכנוני, המרחקים של 15-20 ק"מ הם זניחים ולא אמורים להשפיע על תכנון. בראיה רחבה, התושבים במערב יהודה ושומרון הגיעו ברובם מאזור המרכז, זה משתלם להם, וזה טוב להורדת מחירי הדיור. הפתרון הוא אחד: לאפשר לבנות ביהודה ושומרון, לאפשר לכוחות השוק לפעול. כיום המדינה לא בונה בצורה רציפה ביהודה ושומרון ואף מעכבת את היזמים שרוצים לבנות".

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו