מדור הייעוץ של JDN • והשבוע: כל דִכפִין ושידוכים

הניה גולדברג היא פסיכותרפיסטית לענייני משפחה ושידוכים • מידי שבוע נעלה כאן מאמר פרי עטה • אתן מוזמנות להגיב, לשאול ולהתייעץ • מענה יינתן באכסניה זו

כשמתחילים בליל הסדר את אמירת ההגדה ב"הא לחמא עניא" ממשיכים במילים "כל דכפין ייתי וייכול" ובתרגום פשוט מי שרעב שיבוא ויאכל. מדי שנה אני מסתכלת סביבי ושואלת את עצמי למי מכוונות המילים האלו? בדרך כלל בליל הסדר יושבים סביב השולחן בני המשפחה. האם זו קריאה פשוטה לבעלי הבית לתת למישהו עלום שאין לו? או האם מבקשים דרך הקריאה הזו לעודד איזשהו נצרך שיבוא לקבל?

מי הנצרך? מה הוא צריך לקבל? ולמה הקריאה הזאת חשובה דווקא עכשיו בתחילת הלילה?

היכן עלינו למצוא את מי שרעב, במקום רחוק או קרוב? בעתיד או כאן ועכשיו? נסי אמא יקרה, להביט בעיניים יותר מעמיקות סביב השולחן שבו את פוגשת את בני משפחתך. האם יש לך בת (או בן) שעוד לא מצאה את השידוך שלה? או חלילה ילד שהתגרש וחזר הביתה? מה לעשות? לצערינו קורה. אולי הקריאה הזאת מופנית אליך גם כלפיהם?

מה באמת חושבת הרווקה המבוגרת כשהיא רואה את אחייניה החמודים מצטופפים סביב השולחן ומנסים לשיר מה נשתנה או עסוקים בגניבת אפיקומן. או אם הם יותר גדולים, גם להשתתף בקריאת ההגדה? אין ספק שהיא אוהבת אותם אך היתכן שהם מעלים בה מחשבות על ילדיה שלה שטרם נולדו? זה מה שהיא צריכה. שידוך עכשיו!

והאם הבן שהתגרש ויושב לבד ללא אשה סביב שולחן הסדר, האם הוא לא מרגיש את עצמו ככישלון מול אחיו הנשואים באושר?

לא תמיד הנצרך (והרעב) נמצאים במקום אחר. לפעמים הם שלנו. לְמה באמת הם זקוקים? למצה? אולי למשהו קצת אחר.

מה שברור הוא שמה שהם לא זקוקים לו זה מנת מוסר יומית בקשר לשידוכים שלהם. אף אחת אינה זקוקה להטפות מוסר קבועות בנוסח "ברור שאת לא מוצאת, את צריכה לדבר יותר בפגישות", או בסגנון עקיף כשאמא אחת אמרה לי (והבת מכירה היטב את הדברים) "אני מסבירה לה שהיא צריכה להשתנות אבל היא לא שומעת אותי…"

ובכן אמא, הבת לא הולכת להשתנות. קבלי אותה או דחי אותה אבל זו היא. היא לא שומעת אותך לא בגלל שהיא מרדנית. אלא בגלל שאלו הכוחות שלה. היא בעצמה עם הכוחות האלו, תעמוד מתחת לחופה. לא את. את כבר עמדת מתחת לחופה. עכשיו התור שלה לעמוד שם. מנת המוסר לא תשפר את יכולותיה, אבל תעורר בה התנגדות. חבל.

נסי, אמא יקרה, לשמוח אתה בליל הסדר, אך ורק בגלל שהיא בתך, גם אם עדיין לא נשואה. פשוט לשמוח אתה ולהאיר לה פנים בלי להזכיר בהטיה כזו או אחרת את עניין השידוכים.

עכשיו הזמן לליל הסדר בחוג המשפחה באהבה ובשמחה.

הניה גולדברג פסיכותרפיסטית לענייני משפחה ושידוכים בנות – הורים – זוגות, אישי, קבוצתי והרצאות 026424049 [email protected]

מדור הייעוץ של JDN • והשבוע: לראות את המשתדך

0 0 הצבעות
דירוג הכתבה
2 תגובות
ישנות
חדשות המדורגות ביותר
Inline Feedbacks
הצגת כל התגובות

תודה שאת משמיעה את הקול של אלה שכבר אין להן כח לדבר ולהסביר את עצמן…

בהוקרה, הניה

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו