מתכון: סלמון בלימון על מצע לקט ירקות מוקפצים

קבלו מתכון למנה קלילה לשולחן השבת, אותה אנחנו מביאים לפניכם כבר היום, כדי שתוכלו להתכונן בקניית המוצרים... השבוע נבשל סלמון בלימון על מצע לקט ירקות מוקפצים. בתיאבון

ארוחות שבת וחג הם עמוסות וחשוב לשלב גם מנות המתבססות על מזונות קלים יותר המשלבים ירקות ודגים בבישול וטיגון בריא. רשת קפה גרג מעניקה מתכון פשוט ובריא שמתאים לכל ארוחה חגיגית: סלמון בלימון על מצע לקט ירקות מוקפצים

מרכיבים (מנה):
פילה סלמון
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
שמן זית
מיץ לימון
כף שום כתוש
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
50 גר פטריות חתוכות לרבעים
50 גר בצל סגול חתוך לרצועות דקות
30 גר אפונה (סנפרוסט)
50 גר שעועית ירוקה (סנפרוסט
3 עגבניות שרי חצויות
7 זיתי קלמטה חצויים

אופן הכנה:
מחממים מחבת עם שמן זית
צורבים את הסלמון על המחבת (כ2 דקות כל צד)
מפזרים על הפילה מעט מלח ומעט פלפל שחור גרוס
מחממים מחברת נוספת ומוסיפים לתוכה את רבעי הפטריות, בצל סגול, אפונה, שעועית ירוקה, עגבניות שרי, זיתי קלמטה
מוסיפים כפית שום, מעט שמן זית ומיץ לימון, מלח +פלפל, כף פטרוזיליה קצוצה וממשיכים להקפיץ הכל ביחד
מערבבים בכלי כף שמן זית, כפית שום כתוש וכף פטרוזיליה קצוצה
מניחים את לקט הירקות בצלחת
מניחים לצד הירקות את פילה הסלמון
מורחים בעזרת מברשת את חלקו העליון של הדג עם התערובת שהכנו (שמן זית/שום/פטרוזיליה)

המלצת הגשה: עם רבע לימון בצלחת

בתאבון….

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו