עוגות שוקולד אישיות בגביעי גלידה • מתכון

במקום עוגה אחת גדולה – מכינים כמה עוגות אישיות בגביעי גלידה עם ציפוי שוקולד וסוכריות ומתקבל קינוח נהדר לימי החופש לילדים

מצרכים

לעוגות:
125 מ"ל (1/2 כוס) שמן
1 ביצה
1 חלמון
180 מ"ל (3/4 כוס) חלב
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
50 גרם (5 כפות) אבקת קקאו
100 גרם (3/4 כוס) קמח
1 כפית אבקת אפייה
75 גרם שוקולד מריר עלית קצוץ

לציפוי:
75 גרם שוקולד מריר עלית
60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה

לקישוט:
סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
• מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים את גביעי הגלידה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
• בקערה גדולה טורפים יחד שמן, ביצה, חלמון, חלב, סוכר, מלח ווניל לתערובת אחידה.
• מוסיפים אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
• יוצקים את התערובת לתוך הגביעים. חשוב לא למלא יותר מדי כי העוגות תופחות מאוד! ממלאים רק עד 2/3 משפת הגביע.
• מפזרים מעל כל עוגה שוקולד מריר קצוץ.
• אופים במשך 15-20 דקות או עד שהעוגות תפוחות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.
• מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
• ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
• מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
• טובלים כל עוגה בציפוי ומפזרים סוכריות צבעוניות.

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו