מתכוננים לחנוכה עם עלית מבית שטראוס: מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין עבור שוקולד פרה
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 18 סופגניות קטנות
מצרכים
לסופגניות:
2 כפות סוכר
קורט מלח
1 מכל (200 מ"ל) אשל
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כף ברנדי
כוס ורבע קמח
1 כפית אבקת אפייה
לרוטב שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר פרה
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
• בקערה טורפים יחד סוכר, מלח, אשל, ביצה, וניל וברנדי לתערובת אחידה.
• מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
• מחממים שמן בסיר בינוני עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 170 מעלות. אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.
• בעזרת 2 כפיות או כף גלידה קפיצית יוצקים תלוליות קטנות מהבלילה לתוך השמן החם ומטגנים עד שהסופגניות מזהיבות מכל הצדדים.
• מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת לתוך צלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
• רוטב שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
• מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
• מגישים את הסופגניות עם הרוטב החם.
טיפ של עלית!
• מומלץ להגיש את הסופגניות חמות וטריות, אז הן במיטבן.
• אפשר להכין את הרוטב עם שוקולד חלב באותה כמות במקום השוקולד המריר, אך התוצאה תהיה מתוקה יותר.
בתיאבון!
מה אפשר לשים במקום אשל?