סלמון בטעם מעושן / ניסי גולדרייך

את השמן שומשום של "מזרח ומערב" לא כולם מכירים. הוא מככב כמעט בכל מתכון לדגים אצלי, משדרג כל רוטב לסלט או עוף, ומשאיר טעם מעושן ועמוק בניחוח משכר • זהירות זה ממכר

מתכון מיוחד לדג סלמון עם זיתי קלמטה ובזיליקום בניחוח וטעם מעושן עדין

מרכיבים:
פילה סלמון מחולק למנות
3 כפות שמן שומשום "מזרח ומערב"
כף חומץ בלסמי
2 כפות רוטב סויה
2 כפות דבש
כף חרדל דיז'ון
חצי כוס שמן זית איכותי
רבע כוס מיץ מלימון
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח גס
צרור עלי בזיליקום
חופן זיתי קלמטה

הכנה:
1 מחממים תנור ל200 מעלות
2 בקערה שמים את כל המרכיבים חוץ מהבזיליקום הפלפל והמלח ומערבבים היטב
3 מניחים את הסלמון בתבנית אפיה ושופכים את הרוטב על הדג ומעסים אותם
4 מניחים עלי בזיליקום על הדג ומפזרים את הזיתים ומתבלים במלח ופלפל ומכניסים לתנור ל12 דקות בדיוק

לכבוד שבת קודש

מה ברצונך לחפש?

נתקלתם בחדשה מרעישה? ידיעה מעניינת מוזמנים לספר לנו